Ricciardo rajtol az élről Monacóban, Vettel a második helyen - F1VILÁG.HU

Ricciardo rajtol az élről Monacóban, Vettel a második helyen

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén. A második helyről Sebastian Vettel, a harmadikról Lewis Hamilton rajtolhat.

Max Verstappen a harmadik szabadedzés végén összetörte a Red Bull versenygépét, ezért hatalmas feladat elé állította szerelőit: az időmérő Q1 szakaszára kellett volna elkészülnie autójának, azonban ez nem sikerült. A Red Bull autójában ráadásul váltót is kellett cserélni, így Verstappen mindenképpen 5 helyes rajtbüntetésben részesült volna – így azonban egyébként is az utolsó rajtkockát foglalja majd el.

Verstappen bosszankodhat az edzésen vétett hibája miatt, hiszen a Red Bull a szabadedzéseken is rendkívül versenyképesnek bizonyult. A holland pilótán kívül 4 különböző csapat versenyzője, Brendon Hartley (Toro Rosso), Marcus Ericsson (Sauber), Lance Stroll (Williams) és Kevin Magnussen (Haas) számára ért véget az időmérő a Q1-ben.

A Q2-ben minden versenyző az új, hiperlágy abroncsokkal teljesítette gyorskörét , így a top 10-be jutott pilóták közül mindenki ezzel a keverékkel fog rajtolni.

A hétvége során már látszott, hogy a Red Bull lesz a legnagyobb esélyes a kvalifikáción, és a végeredmény ebből a szempontból nem okozott meglepetést. Ricciardo körrekorddal nyerte meg az időmérő edzést, mögötte Vettel 2 tizedmásodperccel maradt el a pole pozíciótól.

További 2 tized volt a hátránya Lewis Hamiltonnak, aki a harmadik rajtkockát foglalhatja majd el Ricciardo és Vettel mögött. Kimi Räikkönen csupán 34 századdal maradt el a Mercedestől, ezzel ő lett a negyedik, Valtteri Bottas pedig ötödikként zárt.

Mindkét Force India bejutott a top 10-be, ahol Esteban Ocon a 6., Sergio Perez pedig a 9. helyen zárt. Szorosan alakult a verseny a 7. és a 10. pozíciók között, Fernando Alonso lett a 7., mögötte Carlos Sainz végzett, a 10. pozíció pedig végül Pierre Gaslyé lett. A 4 versenyző között mindössze 1 tizedmásodperc volt a különbség.

Az időmérő edzés végeredménye:

Forrás: F1

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!