Verstappen vs. Ocon

Ricciardo reagált a Ferrari-pletykákra

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője határozottan tagadja, hogy előszerződést írt volna alá a Ferrarival – sőt, az ausztrál állítja, egyáltalán nem tárgyalt az olaszokkal.

A hírek szerint Ricciardót a Ferrari és a Mercedes is megkörnyékezte, nemrégiben pedig arról kezdtek pletykálni, hogy a maranellói istállóval már előszerződést is kötött a Red Bull pilótája.

Ez nem igaz, ennyit tudok mondani” – reagált a hírekre Ricciardo, aki hozzátette, nemhogy nem írt alá a Ferrarival, de nem is tárgyalt velük.

Csak a Red Bull-lal folytattam tárgyalásokat. Már múlt évben is nyíltam beszéltünk egymással, és a médiában is azt mondták, hogy meg akarnak tartani. Ezzel kapcsolatban volt néhány megbeszélésünk.”

„Tisztában vagyok a hírekkel, de ezen kívül nem volt más. Ezek nem igazak. Legalábbis eddig nem. Határozottan nem.”

Ricciardo hozzátette, ha nem maradna a Red Bullnál, biztos, hogy olyan csapatot választana, ahol nem kell kompromisszumokat kötnie, és ahol nem mondják meg neki, hogy mit csináljon, és mit ne – szerinte a Red Bull jelenleg egy ilyen hely, és ez nagyon fontos számára.

„Jelen pillanatban az a célom, hogy világbajnok legyek – ez az álmom, és igazán hiszek abban, hogy képes vagyok rá. A Red Bullnál mindig fair körülmények voltak 2014 óta, szóval ez egy remek környezet, és mindenhol ilyet várnék el” – mondta.

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek