Ricciardo reagált: Lát fantáziát a McLarenben és a Renault-ban is

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 09: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo a Francia Nagydíj helyszínén elárulta, bizonyos szempontból vonzónak tartaná azt is, ha a McLaren, vagy a Renault ajánlatot tenne neki – főleg annak fényében, amit Lewis Hamilton elért a Mercedesszel, miután otthagyta a McLarent.

Ricciardo szerződése az idei szezon végén jár le a Red Bullnál, egyelőre pedig nem hozott döntést arról, hogy hol folytatja pályafutását 2019-ben.

Bár Ricciardót az elmúlt hónapokban leginkább a Mercedesszel és a Ferrarival hozták összefüggésbe, Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója a minap arról beszélt, a McLaren is kivetette hálóját az ausztrálra, és hajlandó álomfizetést kínálni neki.

Ricciardo nyomatékosította, a prioritás számára az, hogy „olyan autót kapjon, mellyel megnyerheti a világbajnok címet”.

Arra a kérdésre viszont, hogy érdekes lehet-e számára az, hogy olyan csapatokat építsen maga köré, mint a McLaren, vagy a Renault, meglehetősen diplomatikusan fogalmazott, és nem zárta ki ennek lehetőségét sem.

„Nem fogom azt mondani, hogy ’nem, egyáltalán nem érdekel’. Leginkább talán amiatt, amit Lewis el tudott érni a Mercedesszel. És tudom, hogy ez a két csapat jelenleg nincs abban a helyzetben – de vajon lehetnek? Talán” – fogalmazott a rutinos versenyző.

„Szóval látok benne olyat, ami vonzó. Nem mondanám, hogy jelenleg ez szerepel a listám első helyén, de nem hagynám figyelmen kívül. Nyilván a McLaren és a Renault jelenleg nincs ott az élen, de talán egy, vagy három év múlva ott lesznek.”

„Lewis remekül ráérzett. Hogy mázlija volt-e, nem tudom – ő azt mondja, tudta, hogy meg fog történni. De nyilván nagyon jó döntést hozott ezzel a lépéssel. És ez kétségkívül némi bizonyíték arra, hogy valami hasonló újra bekövetkezhet.”

Ami a McLarennel kapcsolatos pletykákat illeti: Ricciardo azt mondja, „nem tettek le elé semmit”, ám hozzátette, szerinte logikus lenne, ha a McLaren megkeresné őt.

„Őszinte leszek, mindenki a Mercedesről és a Ferrariról beszélt, mint potenciális csapatokról az én esetemben, de tisztában vagyok azzal, hogy lesz érdeklődés más csapatok részéről is, és gyanítom, a McLaren is egyike ezeknek.”

„Feltehetően ez is azon múlik, mit csinál Fernando [Alonso], hogy marad-e, vagy pedig távozik. Ha távozik, akkor gyanítom, akarnak valakit a helyére, egy tapasztaltabb versenyzőt. Majd meglátjuk. Rengeteg dolgot kell most mérlegelni, de ennél többet nem igazán tudok mondani.”

A szezon végén lejár Ricciardo szerződése a Red Bullnál  | Fotó: Red Bull Racing

Ricciardo jövője szempontjából komoly jelentősége lehet annak is, hogy a Red Bull a héten bejelentette, 2019-től a Honda erőforrásaival folytatja Forma-1-es szereplését.

„Ez olyasvalami, amire már próbáltam felkészülni, számoltam vele fejben” – mondta az ausztrál.

„Próbálom egy kicsit jobban átlátni most a helyzetet, igyekszem összerakni a kirakó darabjait, hogy lássam, jó döntés-e. Nyilván rengeteg érv szól mellette. Próbálom összerakni a fejemben a dolgokat.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!