Ricciardo: Semmi sem volt nehezebb, mint elveszíteni Bianchit

Fotó: Red Bull Racing
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 24: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Australian Formula One Grand Prix at Albert Park on March 24, 2018 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Rendkívül nehezen élte meg Jules Bianchi elvesztését a Red Bull Racing versenyzője, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző minderről a Sky Sports F1 újságírójának, Natalie Pinkhamnek beszélt a minap.

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett tragikus balesetet, sérüléseibe pedig többhónapnyi kóma után 2015. július 17-én halt bele.

„Nagyon nehéz volt, számomra nehezebb, mint korábban bármi más az életben” – mondta Daniel Ricciardo versenytársa elvesztéséről.

„A mi sportunkban előfordultak balesetek, melyek során valaki meghalt, de én soha nem vettem részt ilyen versenyen, vagy soha nem ismertem senkit…”

„A család, a barátok kérdezték tőlem, hogy érzem magam, és a következő versenyhétvégén még a csapat is mondta, ’ha nem akarsz vezetni, semmi probléma’.”

„Részben riválisok vagyunk, de valahogy mindannyian szeretjük egymást. Tiszteljük a versenytársainkat, akár kimutatjuk, akár nem, és az a pillanat kiemelte ezt a szeretetet.”

Fotó: Marussia F1 Team

Bár Jules Bianchi életét valószínűleg az idén bevezetett ’Halo’ sem mentette volna meg, Ricciardo szerint igenis fontos, hogy folyamatosan növeljék a biztonságot a Forma-1-ben.

„Ha valami történt volna egy hete, akkor mindenki kiállna a bevezetése mellett.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!