Ricciardo: Semmi sem volt nehezebb, mint elveszíteni Bianchit

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Rendkívül nehezen élte meg Jules Bianchi elvesztését a Red Bull Racing versenyzője, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál versenyző minderről a Sky Sports F1 újságírójának, Natalie Pinkhamnek beszélt a minap.

Bianchi a 2014-es Japán Nagydíjon szenvedett tragikus balesetet, sérüléseibe pedig többhónapnyi kóma után 2015. július 17-én halt bele.

„Nagyon nehéz volt, számomra nehezebb, mint korábban bármi más az életben” – mondta Daniel Ricciardo versenytársa elvesztéséről.

„A mi sportunkban előfordultak balesetek, melyek során valaki meghalt, de én soha nem vettem részt ilyen versenyen, vagy soha nem ismertem senkit…”

„A család, a barátok kérdezték tőlem, hogy érzem magam, és a következő versenyhétvégén még a csapat is mondta, ’ha nem akarsz vezetni, semmi probléma’.”

„Részben riválisok vagyunk, de valahogy mindannyian szeretjük egymást. Tiszteljük a versenytársainkat, akár kimutatjuk, akár nem, és az a pillanat kiemelte ezt a szeretetet.”

Fotó: Marussia F1 Team

Bár Jules Bianchi életét valószínűleg az idén bevezetett ’Halo’ sem mentette volna meg, Ricciardo szerint igenis fontos, hogy folyamatosan növeljék a biztonságot a Forma-1-ben.

„Ha valami történt volna egy hete, akkor mindenki kiállna a bevezetése mellett.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Friss hírek