Ricciardo: Sosem lesz olyan a viszonyunk, mint Hamiltonéknak - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Sosem lesz olyan a viszonyunk, mint Hamiltonéknak

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője úgy gondolja, csapattársa, Max Verstappen sokat változott a 2017-es évben – előnyére.

Ricciardo és Verstappen csapattársi viszonya példásnak mondható a Forma-1-ben, rendkívül jól kijönnek egymással, folyamatosan ugratják a másikat, és jól tudnak együtt szórakozni a közös interjúk során is.

A 2017-es szezonban a Magyar Nagydíjon történt közöttük nagyobb félreértés, amikor Verstappen manővere miatt összeütköztek – Ricciardo akkor amatőrnek nevezte a fiatal hollandot, ám később tisztázták a helyzetet.

„A budapesti hidegzuhany egy kicsit olyan volt, mint egy próba” – mondta Ricciardo. „Szerencsére jól kezelte a dolgot utána, bocsánatot kért, és azt tette, amit kellett. Szóval úgy érzem, hogy megvan a tisztelet egymás felé.”

Az ausztrál pilóta úgy érzi, Verstappen sokat fejlődött a tavalyi szezonban, ami azon is meglátszik, hogy kevesebbszer vizsgálták őt a versenybírák.

[su_quote]„Max sokkal érettebb lett idén, a pályán és azon kívül is.” [/su_quote]

„Sokkal kevesebbszer vizsgálták a manővereit, mint tavaly. Úgy érzem, hogy a versenytársakat is egy kicsit jobban tiszteli” – nyilatkozta Ricciardo.

Ha csapattársak küzdenek a világbajnoki címért, akkor az legtöbb esetben a pályán kívül is konfliktust eredményez – Ricciardo szerint elképzelhető, hogy nem marad mindig ilyen felhőtlen a viszony köztük, azonban azt esélytelennek tartja, hogy olyan legyen a kapcsolatuk, mint Lewis Hamilton és Nico Rosberg között volt.

„Ha történne valami, akkor találnánk rá megoldást. Azt mondom, hogy ez még mindig egy kellemes probléma. Ha van egy kis feszültség, az még mindig jobb, mintha a hatodik helyért küzdenénk mindenféle gond nélkül.

Hirdetés

„Nem hiszem, hogy valaha olyan pontra jutna a kapcsolatunk, mint Lewisé [Hamilton] és Nicóé [Rosberg]” – folytatta a Red Bull-pilóta. „Az egy elég speciális helyzet volt. Csak akkor jutnánk oda, ha már többé nem tisztelnénk egymást. Amikor nyert, elismertem, hogy ő volt a jobb pilóta. Ha elkezdeném mondogatni, hogy ez amiatt történt, mert a csapat jobb motort adott neki, vagy ilyesmi, az problémákat generálna.”

„Ha őszinte vagy magaddal, akkor be kell látni, hogy ő azon a napon jobb volt és nem szabad hagyni, hogy még egyszer megtörténjen!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!