Verstappen vs. Ocon

Ricciardo szeretett volna a cipőjéből inni Abu Dhabiban

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Daniel Ricciardo kissé csalódott, amiért nem tudott dobogóra állni utolsó Red Bullos versenyén az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon.

Daniel Ricciardo kissé csalódott, amiért nem tudott dobogóra állni utolsó Red Bullos versenyén az F1-es Abu Dhabi Nagydíjon.

Ricciardo éppen, hogy lecsúszott a dobogóról a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, amely az utolsó futama volt a Red Bull-lal, az ausztrál ugyanis jövőre a Renault csapatát erősíti majd.

A 29 éves pilóta szeretett volna a pódiumon ünnepelve elköszönni csapatától, azonban ez nem sikerült számára.

„Rendben vagyok” – mondta. „Nem ez volt a legizgalmasabb versenyem, de egy kicsit szórakoztató volt azért. Nem tudtam beleszólni az élen folyó harcba, nem tudom, hogy volt-e választásunk, de korábban is kiállhattunk volna, így megtarthattuk volna a pozíciónkat. De mindig nehéz ezt eltalálni.”

„Erős tempóelőnyünk volt az elején, de aztán nem voltunk elég gyorsak. Az utolsó néhány körben elég magányos voltam, de a 3. és 4. hely remek a csapat számára. Köszönöm a Red Bullnak és az egész Red Bull családnak. Szerettem volna inni a cipőmből… De talán majd később.

Ricciardo és a Red Bull összesen 100 versenyt teljesítettek együtt, így nehéz lesz a búcsú mindkét fél számára.

Imádtam volna, ha dobogóra állhatunk, az autónk jó volt, a Red Bullnál töltött időm pedig lenyűgöző. És még van néhány dolog, ami eszembe jut majd a következő néhány órában.”

„A következő néhány napban mindent lezárok majd a Red Bull családdal, aztán elkezdek megismerkedni az emberekkel a Renault-nál. Utána hazamegyek és kikapcsolok egy kicsit. Hosszú szezon volt, és várom, hogy hazamenjek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek