Ricciardo szerint a hiperlágy gumikkal lehet esélyük

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 08: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Nem szerepelt túl jól a Forma-1-es Kanadai Nagydíj szombati időmérő edzésén Daniel Ricciardo, az ausztrál azonban abban bízik, az alternatív taktikával lesz esélyük előrébb kerülni a vasárnapi versenyen.

Miközben a Ferrari és a Mercedes versenyzői az ultralágy gumikkal rajtolnak majd Montrealban, a Red Bull pilótái, Max Verstappen és Daniel Ricciardo az időmérő második etapjában [Q2] a hiperlágy gumikkal érték el legjobb köreiket, így nekik ezekkel az abroncsokkal kell majd rajtolniuk.

Ricciardo a szombati kvalifikációt követően a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva elárulta, természetesen kissé csalódott, hogy csak a 6. rajtkockát szerezte meg, ám úgy érzi, minden tőle telhetőt megtett.

„Az, hogy a top 6 végén végeztem, nem túl kielégítő, de úgy érzem, sikerült nagy előrelépéseket tennünk” – mondta az idén két futamot nyerő ausztrál.

„Egész hétvégén küszködtünk, nem volt meg a ritmus, pénteken pedig volt néhány problémánk. Még a ma délelőtti edzés első felében is gondjaink voltak, de úgy érzem, sikerült összeraknunk a dolgokat az időmérőre.”

„Érzésre a köreim jobbak voltak a 6. helynél, és egy kicsit frusztráló, hogy a csoportunk végén fejeztem be az edzést, de azt gondolom, nem végeztem rossz munkát a rendelkezésemre álló eszközökkel. Persze lehetett volna jobb, de semmi keserűség nincs bennem, mert őszintén mondhatom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem ma.”

Arra a kérdésre, hogy támadni fognak-e a verseny első etapjában, és a gumikezelésük alapján bizakodóak-e, Ricciardo így felelt: „Igen, alapvetően azért döntöttünk a hiperlágy gumik mellett, mert úgy érezzük, jobban tudjuk kezelni a gumihelyzetet.”

„Habár Max minden edzésen gyors volt, úgy éreztük, a pole-ra nem igazán van esélyünk, szóval tudtuk, hogy lesznek autók, amiket talán meg kell előznünk a versenyen, főleg a futam elején. Ezért választottuk a hiperlágyakat, mert azok lehetőséget biztosíthatnak nekünk erre.”

„Úgy éreztük, ha ugyanúgy taktikázunk, ahogy a többiek, azzal csak belekényszerítjük magunkat egy kiszámítható vonatozásba. Ezért fogjuk megpróbálni, és nagyon reméljük, hogy működik majd.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!