Ricciardo szerint a McLaren a sötét ló 2015-ben

Daniel Ricciardo szerint titkos esélyesként várhatja a 2015-ös Forma-1-es szezont a McLaren csapata.


Daniel Ricciardo szerint titkos esélyesként várhatja a 2015-ös Forma-1-es szezont a McLaren csapata.

A wokingi gárda új motorpartnerrel, a Hondával vág neki az idei bajnokságnak, a Red Bull versenyzője, Ricciardo pedig úgy vélekedik, a McLaren bizony igencsak erős lehet az előttünk álló idényben.

„Arra számítok, hogy a Williams újra erős lesz, de a nagy kérdőjel a McLaren és a Honda fölött van” – mondta az ausztrál kedden.

„Izgatottan várom, mire lesznek képesek. Abszolút megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy jól szerepeljenek. Mindenki arra lesz majd kíváncsi, mekkora előrelépésre voltak képesek és mit tudnak letenni az asztalra. Talán ők az a csapat, melyről a legnehezebb megmondani, hogy szerepelnek majd.”

„A Ferrarinak esélye van arra, hogy előrelépjen – tavaly alulteljesítettek, de talán nincsenek olyan erős jelei annak, hogy 1 másodpercet javulnak, míg a McLaren megfoghatja azt az 1 másodpercet, ha minden gördülékenyen megy a Hondával.”

„Senki sem tudja, mennyire lesz gyors a Honda, ezért is lesz annyira érdekes látni, hogy tényleg nagyon erősek lesznek-e, vagy inkább hátul kullognak majd.”

Ricciardo kifejtette, pontosan tisztában van azzal, hogy saját esélyei főképp azon múlnak majd, hogy a Red Bull motorpartnere, a Renault mennyit tudott javítani V6-os turbómotorján.

„Fantasztikus volt, hogy a Mercedes dominanciája ellenére három versenyt nyerhettem tavaly. Akár problémájuk volt, akár nem, mi jó helyen voltunk ahhoz, hogy kihasználjuk a lehetőséget.”

„Ha tehát meg tudjuk felezni a lemaradást, vagy legalább ilyen formában kezdjük a szezont, az már kezdetnek jó. És aztán a szezon előrehaladtával megpróbálunk egy kis nyomást helyezni rájuk – és megpróbálunk tökéletesek lenni, hogy amikor ők nem teljesítenek tökéletesen, le tudjunk csapni rájuk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!