Verstappen vs. Ocon

Ricciardo szerint gumielőnyben lesz a Red Bull

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Gumielőnyben lehet majd a Red Bull az Abu Dhabi Nagydíj vasárnapi futamán – ezt mondja Daniel Ricciardo, aki szerint csapata jó formában vágott neki az idény utolsó versenyhétvégéjének.

Gumielőnyben lehet majd a Red Bull az Abu Dhabi Nagydíj vasárnapi futamán – ezt mondja Daniel Ricciardo, aki szerint csapata jó formában vágott neki az idény utolsó versenyhétvégéjének.

Az első szabadedzésen a két Red Bull volt a leggyorsabb a Yas Marina versenypályán, és bár a második gyakorláson Valtteri Bottas egy hajszállal jobbnak bizonyult náluk, Ricciardo bizakodóan várja a folytatást.

A jövőre már a Renault színeiben versenyző ausztrál úgy érzi, a versenytempót tekintve ütőképesek lehetnek, bár az időmérőre még gyorsulniuk kell egy kicsit.

„Elég jó péntekünk volt, mindkét autónak jól alakult a nap” – mondta a rutinos ausztrál, aki utolsó versenyét futja a Red Bull-lal Abu Dhabiban.

„Remélhetőleg holnapra is így marad, mert nagyon szoros a küzdelem jelenleg. A gumik kétségkívül degradálódnak a hőségben, ami szerintem a hasznunkra válik. A hiperlágyak esetében az első gumik kicsit jobban kopnak, az ultra- és szuperlágyak esetében pedig a hátsók. Általában vagyunk olyan jók, mint a többiek a gumikezelésben, ha nem jobbak, szóval fontos lesz, hogy kézben tartsuk a dolgokat, és ebből előnyt kovácsoljuk a versenyen.”

„Erősnek tűntek a hosszú etapjaink ma, és bár a rövidebb etapok tekintetében van még tennivaló, az izgalmas dolog az, hogy van még potenciál az autóban.”

Ricciardo hozzátette, szeretne szépen búcsúzni az osztrák istállótól.

„Monaco óta bízom már egy erős hétvégében, és ez lesz az utolsó esélyem erre a csapattal, szóval most még jobban akarom. Még csak péntek van, úgyhogy nem tudom, mire leszünk képesek a versenyen, de remélhetőleg dobogóközelbe kerülünk, ha jól teljesítünk az időmérőn.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Gasly: Nem hibáztatok senkit

Pierre Gasly, a Red Bull versenyzője szerint elbízták magukat az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjén, ezért estek ki rögtön a kvalifikáció kezdetén.

Friss hírek