Ricciardo szerint „nem lehetetlen” a vb-cím megnyerése

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Habár jelenleg nem gondol erre, Daniel Ricciardo úgy véli, egyáltalán nem lehetetlen az, hogy a világbajnoki címért szálljon harcba 2018-ban.

Az ausztrál versenyző a múlt hétvégi Monacói Nagydíjon idei második győzelmét aratta. Ricciardo hátránya jelenleg 38 pont a tabellán élen álló Lewis Hamiltonnal szemben, míg Sebastian Vetteltől 24 ponttal van lemaradva.

Vajon a remek forma elég lehet ahhoz, hogy Ricciardo beleszóljon a világbajnoki címért zajló küzdelmekbe? Természetesen a monacói győzelem után a Red Bull versenyzőjének ilyen jellegű kérdésekre is válaszolnia kellett.

„Azt hiszem, ez a kérdés adja magát egy győzelem után. Szerintem a kínai verseny után is megkérdezték tőlem, hogy ez vajon azt jelenti-e, hogy harcban leszek a vb-címért” – mondta Ricciardo.

„Lewisnak még azért elég nagy előnye van velem szemben, szóval még kívülállók vagyunk. Nem lehetetlen a dolog, de jelenleg nem ez jár a fejemben. De még ha esélyes is lennék, akkor sem változtatnék a vezetési stílusomon, illetve akkor is megpróbálnék támadni.”

A jövő hétvégi Kanadai Nagydíjon a Red Bull motorpartnere, a Renault egy új fejlesztésű erőforrást vet majd be, ami növelheti Ricciardo esélyeit.

„Igen, Montreal érdekes lesz. Megpróbálok még néhány dobogós eredményt elérni, de igen, még legalább egy pályán bizonyítanunk kell a nyári szünet előtt, hogy újra tudunk győzni. És aztán talán lesz némi esélyünk kívülállóként.”

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nagyon reméli, sikerül tovább javítani a teljesítményen. A szakember szerint fontos lenne, hogy a Renault-motorokból jobb teljesítményt tudjanak kihozni az időmérőkön.

„Úgy vélem, már az első verseny óta remek kasztnival rendelkezünk, a problémák mindig szombatonként vannak” – mondta.

„Monacóban megszereztük a pole-t, és a problémák ellenére is megnyertük a versenyt. Ha sikerülne javítani a szombati teljesítményünkön, akkor a versenyeken még ütőképesebbek lehetnénk. Ez volt a negyedik versenyünk idén a hatból, ahol miénk volt a leggyorsabb kör versenykörülmények között.”

„Ha tudnánk erősödni szombaton, és növelni tudnánk a csúcsteljesítményt a Q3-ban, akkor nem látom okát annak, miért ne nehezíthetnénk meg a Mercedes és a Ferrari dolgát.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek