Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Természetesen fáj, mint mindig

Fotó: Red Bull Racing

Balszerencsésen végződött Daniel Ricciardo hétvégéje, miután az ausztrál a mezőny végéről rajtolva hiába kezdett felzárkózni, motorhiba miatt kiállni kényszerült.

Ricciardo lelkesen állt a hétvégéhez annak ellenére, hogy a mezőny végéről kellett indulnia, miután motorkomponenseket cseréltek autójában. A Red Bull versenyzője alig várta, hogy izgalmas csatákat vívjon, miközben keresztülvág a mezőnyön – ezt végül csak egy darabig élvezhette.

Az ausztrál pilótánál motorprobléma merült fel a 29. körben – csapatrádión jelezte, hogy baj van, ezt követően arra kérték őt, hogy parkolja le autóját a pálya szélén.

„Természetesen fáj, mint mindig” – mondta Ricciardo.

„Az első 10-15 kör nagyon nehéz volt a közepes gumikkal, a verseny elején nagyon türelmesnek kellett lennem, egyik ember után a másikat előztem. Amikor szabaddá vált előttem az út, akkor jó időt tudtam autózni” – mesélt versenyéről a Red Bull-pilóta.

„Ekkor versenyképesnek tűntünk, de nem volt esélyünk arra, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek.”

„A közepes gumikkal sokáig kint tudtam volna maradni, és ezzel a stratégiával a verseny végén előrébb kerülhettünk volna. De a 29. körben hallottam egy hangot, majd amikor 6-os kanyarból ki akartam gyorsítani, nem volt erő és úgy tűnt, a motor megadta magát.

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek