HírekKiemelt

Ricciardo: Több győzelem kell a Red Bulltól, hogy maradjak

Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo azt mondja, a Red Bull csapatának további győzelmekre lesz szüksége ahhoz, hogy meggyőzzék őt arról, hosszabbítsa meg szerződését.

Az ausztrál kontraktusa az idény végén jár le, és miután a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés 2019-re, nem kizárt, hogy Ricciardo csapatot vált.

Esélyeit, hogy a fentebb említett két csapat valamelyikéhez kerüljön, vélhetően nagyban megnövelte hétvégi, sanghaji szereplése: Ricciardo parádés előzéseket bemutatva nyerte meg a Kínai Nagydíjat, és még az olasz lapok is azt írják, ő lenne Kimi Räikkönen ideális utódja a Ferrarinál.

Ricciardóról persze jelenlegi csapata, a Red Bull sem mondott még le, a rutinos versenyző azonban azt mondja, ennél több kell ahhoz, hogy meggyőzzék őt a maradásról.

„Kétségkívül a legjobb autóban akarok ülni. Szerintem a hétvége bebizonyította, hogy amennyiben lehetőségem van a győzelemre, tudok élni vele. Képes vagyok kezelni a nyomást és az intenzitást” – fogalmazott a Red Bull pilótája.

„Ha tudunk még nyerni néhány versenyt a Red Bull-lal, akkor igazán vonzónak tűnhetnek. Ha nem, akkor feltételezem, lesznek egyéb opcióim.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullt nem tekintené-e kellően jó opciónak, ha nem tud tovább javítani teljesítményé, Ricciardo így felelt: „Így van. De ezt kezdettől fogva mondom. A győzelem segít, de ha idén minden versenyen a 6. helyen végzünk, az nem a legvonzóbb opció lesz számomra.”

Ricciardo egyébként beszélt arról is, egyelőre még nem gondol arra, hogy idén esélye lesz a bajnoki címre.

„Szerintem még túl korai azt mondani, hogy igen, harcolni tudunk a bajnoki címért pusztán azért, mert nyertünk hétvégén. Rendszeresen győznünk kellene. De ha két hét múlva újra nyerünk Bakuban, akkor vélhetően igennel felelek majd.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
A korábbi háromszoros világbajnok Niki Lauda szerint intelligencia kérdése az, hogy Max Verstappen nem tanul a hibáiból. A holland versenyző…