Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Több győzelem kell a Red Bulltól, hogy maradjak

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo azt mondja, a Red Bull csapatának további győzelmekre lesz szüksége ahhoz, hogy meggyőzzék őt arról, hosszabbítsa meg szerződését.

Az ausztrál kontraktusa az idény végén jár le, és miután a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés 2019-re, nem kizárt, hogy Ricciardo csapatot vált.

Esélyeit, hogy a fentebb említett két csapat valamelyikéhez kerüljön, vélhetően nagyban megnövelte hétvégi, sanghaji szereplése: Ricciardo parádés előzéseket bemutatva nyerte meg a Kínai Nagydíjat, és még az olasz lapok is azt írják, ő lenne Kimi Räikkönen ideális utódja a Ferrarinál.

Ricciardóról persze jelenlegi csapata, a Red Bull sem mondott még le, a rutinos versenyző azonban azt mondja, ennél több kell ahhoz, hogy meggyőzzék őt a maradásról.

„Kétségkívül a legjobb autóban akarok ülni. Szerintem a hétvége bebizonyította, hogy amennyiben lehetőségem van a győzelemre, tudok élni vele. Képes vagyok kezelni a nyomást és az intenzitást” – fogalmazott a Red Bull pilótája.

„Ha tudunk még nyerni néhány versenyt a Red Bull-lal, akkor igazán vonzónak tűnhetnek. Ha nem, akkor feltételezem, lesznek egyéb opcióim.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bullt nem tekintené-e kellően jó opciónak, ha nem tud tovább javítani teljesítményé, Ricciardo így felelt: „Így van. De ezt kezdettől fogva mondom. A győzelem segít, de ha idén minden versenyen a 6. helyen végzünk, az nem a legvonzóbb opció lesz számomra.”

Ricciardo egyébként beszélt arról is, egyelőre még nem gondol arra, hogy idén esélye lesz a bajnoki címre.

„Szerintem még túl korai azt mondani, hogy igen, harcolni tudunk a bajnoki címért pusztán azért, mert nyertünk hétvégén. Rendszeresen győznünk kellene. De ha két hét múlva újra nyerünk Bakuban, akkor vélhetően igennel felelek majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek