Ricciardo tudja, jövőre nem lesz bajnokesélyes a Renault-val

Fotó: Red Bull Racing
SPA, BELGIUM - AUGUST 23: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talks to the media in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 23, 2018 in Spa, Belgium. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Daniel Ricciardo elárulta, nem számít arra, hogy már 2019-ben a világbajnoki címért szállhat harcba új csapatával, a Renault-val – a francia gyártó azonban meggyőzte őt terveivel.

Ricciardo néhány hete jelentette be mindenki nagy meglepetésére, hogy az idei szezont követően távozik a Red Bulltól, F1-es pályafutását pedig a Renault-nál folytatja, mely néhány éve már újra gyári csapatként vesz részt a világbajnokság küzdelmeiben.

Bár sokan nem értik az ausztrál döntését, Ricciardo Belgiumban elárulta, nem érzi úgy, hogy hibázott volna, és biztos abban, hogy a Renault szépen lassan odakerül az élmezőnybe. Az viszont optimista elvárás lenne, ha már jövőre a vb-címért szeretne harcolni.

„Legyünk reálisak, jövőre nem valószínű” – mondta Ricciardo.

„A valószínűtlen a megfelelő szó szerintem. A Mercedes és a Ferrari az egyetlenek, akik következetesen képesek erre. Nyilván mi is tudtunk néhány versenyt nyerni idén, de ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcoljunk, jövőre még nehéz lesz legyűrni a Mercedest és a Ferrarit.”

„De a rövid- és középtávú terveik biztatónak tűntek. Azt gondolom, amit az elmúlt 2 évben elértek, és amekkora előrelépést tettek, igazán biztató lehet számomra, és idetartoznak a gyárban elvégzett fejlesztések is. Az, amit financiálisan csinálnak, és az, amit elköltenek, és ahogy elköltik, azt mutatja számomra, hogy győzni akarnak, és amilyen hamar csak lehet, megpróbálják elérni ezt a célt.”

„Nyilvánvalóan minden csapat nyerni akar – viszont kiváló jeleket mutattak nekem a prezentációjuk során, emellett pedig nagyon őszinték is. Nem mondják azt, hogy jövőre nyerni fogunk Melbourne-ben, meg ilyenek. A cél viszont az, hogy komoly ütemben fejlődjünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!