Megosztás:

Ricciardo: Tudtam, hogy vége lesz

Amíg ment az autó, Ricciardo jót csatázott Bottasszal.
Amíg ment az autó, Ricciardo jót csatázott Bottasszal. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője a futam elején remek show-t mutatott be Valtteri Bottasszal együtt, azonban hamar véget ért számára a verseny.

Ricciardo a rajtot követően Bottasszal kezdett csatázni, ami nagy izgalmakat okozhatott a szurkolók számára. Az ausztrál pilóta minden próbálkozásánál messziről érkezett a finn mellé, hiszen szerinte csak így volt esélye a Mercedesszel szemben.

„Az elején nagyon szórakoztató volt a verseny. Az egyenesben nincs annyi erőnk, mint a Mercedesnek. A veszély nagy, amikor ekkora tempónál állóra fékezzük a kerekeket, de nem volt más lehetőségem ellene. Nagyon jól szórakoztam, de sajnos ennek nemsokára vége lett” – nyilatkozta Ricciardo.

Az ausztrál vesztét végül motorprobléma okozta, így a futam 16. körében kénytelen volt feladni a versenyt. Ricciardo elmondta, már a rajt után tudta, hogy valószínűleg nem fog célba érni.

„Az olajnyomás összeomlott, szóval mondtam a csapatnak, hogy félre kell állnom” – mesélte Ricciardo. „Már korán sejtettem, hogy nem fogok messzire jutni. Voltak jelzések, a fiúk mondták, hogy változtassak néhány beállításon.”

„Tudtam, hogy ez nem a teljesítményről szól. Megpróbáltam elkerülni a problémákat, de nem volt mit tenni.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Rendkívül dühösen nyilatkozott a Forma-1-es Amerikai Nagydíjat követően Max Verstappen. A...

Hozzászólások

( komment)