Ricciardo: Túl gyors a Ferrari és a Mercedes egykörös tempója

Fotó: Red Bull Racing
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 06: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 6, 2018 in Northampton, England. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A pénteki szabadedzések alapján a Ferrari és a Mercedes egykörös tempója túlságosan erős a Red Bull csapata számára, Daniel Ricciardo azonban abban bízik, a versenyen lehet keresnivalójuk.

Ricciardo az 5. legjobb időt autózta a Forma-1-es Brit Nagydíj második szabadedzésén, ám bő 8 tizedmásodperccel bizonyult lassabbnak, mint a tréninget megnyerő Sebastian Vettel.

„Egy kicsit le vagyunk maradva a tempó tekintetében jelenleg” – ismerte el Ricciardo.

„A Ferrari és a Mercedes erős, és remélhetőleg nem ugyanez lesz a helyzet egész hétvégén, próbálunk találni egy kis tempót még holnapra és vasárnapra. Csak menedzselnünk kell mindent, beleértve a hőmérsékleteket is – ez lesz a kulcs ahhoz, hogy jobb autónk legyen vasárnap.”

„A Ferrari és a Mercedes túl gyors egy körön, de a versenyre próbálunk találni egy-két apró titkot.”

Ricciardo rámutatott, túl sok időt veszítenek azért, mert a Renault-motorok végsebessége jelentős mértékben elmarad a riválisokétól.

„Kétségkívül elég sokat veszítünk. Néhány kanyarban képesek vagyunk nyerni egy kicsit, de aztán elveszítjük ezt, sőt, még ennél többet. Megtesszük, amit tudunk. Jelenleg az látszik, hogy nem vagyunk olyan jók, mint ők – ez tény. Próbálunk találni valamit holnapra, Silverstone-ban a kulcs az, hogy jó kondícióban tartsuk a gumikat.”

„Ha ezen felül tudunk kerekedni – talán a hosszabb etapokon – akkor jól alakulhatnak a dolgok számunkra.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!