Verstappen vs. Ocon

Ricciardo új versenymérnököt kap, ha a Red Bullnál marad

Fotó: Red Bull Racing

Új versenymérnököt kap Daniel Ricciardo, ha 2019-ben is a Red Bull csapatánál marad.

Az ausztrál versenyző szerződése az idei szezon végén lejár a csapatnál, a hírek szerint azonban közel állnak ahhoz, hogy hosszabbítsanak. Ricciardo többször nyilatkozott úgy, szeretne úgy a nyári szünetre vonulni, hogy tudja, milyen irányt vesz F1-es pályafutása.

A Motorsport.com értesülései szerint Ricciardo új versenymérnököt kap majd, ha a Red Bullnál marad: úgy tudni, Mike Lugg segíti majd a munkáját, akivel 2009-ben a Carlinnál már dolgozott együtt, amikor megnyerte a brit F3 bajnoki címét.

Az elmúlt 2 szezonban Lugg Sam Bird versenymérnöke volt a DS Virgin Forma-E-csapatánál, ám a 2017/18-as idény végén távozott.

Lapunk úgy tudja, Mike Lugg a 2018-as F1-es idény hátralévő versenyeire elutazik a Red Bull csapatával, a következő idényben pedig átveszi Simon Rennie pozícióját, így ő lesz a csapat egyik versenymérnöke.

Rennie 2013-ban Mark Webber mérnökeként csatlakozott a Red Bullhoz, a hírek szerint jövőre már az energiaital-gyárosok angliai gyárában dolgozik tovább.

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek