Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Van ötletem, ki miatt nem mehettem a Ferrarihoz…

Fotó: Red Bull Racing
Daniel Ricciardo elárulta, szeretné tudni, ki miatt hiúsult meg az, hogy a Ferrarihoz szerződjön, valaki ugyanis „nemet mondott” az ő érkezésére, emiatt kerül végül a Renault-hoz 2019-re.

Daniel Ricciardo elárulta, szeretné tudni, ki miatt hiúsult meg az, hogy a Ferrarihoz szerződjön, valaki ugyanis „nemet mondott” az ő érkezésére, emiatt kerül végül a Renault-hoz 2019-re.

Az ausztrál versenyző sokáig kulcsfigurája volt az átigazolási piacnak a Forma-1-ben – sokáig úgy tűnt, Kimi Räikkönen helyét ő veheti át a Ferrarinál, ám végül nem őt választották az olaszok.

Ricciardo végül nem hosszabbított a Red Bull-lal, helyette inkább a Renault-hoz szerződött.

Akkoriban felmerült, Ricciardo azért nem került a Ferrarihoz, mert egész egyszerűen túl sok pénzt akart, Charles Leclerc pedig végül olcsóbb megoldásnak bizonyult.

„Nem tudom, miért mondják ezt. Ki mondta, hogy túl sok pénzt akartam?” – fogalmazott Ricciardo az Automoto című lapnak.

„Nyilván valaki nemet mondott, amikor megérkeztem. Hogy ki? Azt én is szeretném tudni, de talán van egy ötletem…”

Ricciardo nevet ugyan nem mondott, ám nem kizárt, hogy Sebastian Vettelre utalt, akinek 2014-ben volt a csapattársa a Red Bullál, és végül sikerült is jobban szerepelnie a németnél.

Az ausztrál versenyző elárulta, nyitva hagyták neki a lehetőséget arra, hogy a jövőben a Ferrarihoz szerződjön, amennyiben nem hosszabbítja meg jelenlegi, kétéves szerződését a Renault-nál. Azt azonban nem tudja, végül miért nem jött össze a megállapodás 2019-re.

„Jó kérdés. Talán őket kellene megkérdezni. Én beszéltem és tárgyaltam velük, de látják, már elkötelezték magukat Leclerc mellett, szóval az én ügyem elesett. Ami engem illet, sok sikerült kívánok nekik. Remélem, hogy van még egy kis időm az F1-ben, és ki mondta, hogy a jövőben nem lesznek ilyen lehetőségek? Ezúttal így alakult…”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek