Ricciardo: Verstappen miatt néha túlerőltettem a dolgokat

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo elismerte, a 2017-es Forma-1-es évad során néha túl sokat akart, mégpedig a csapattársa, Max Verstappen miatt.

Ricciardo nemrég egy interjúban azt mondta, soha nem volt még olyan kemény csapattársa a Forma-1-ben, mint a holland, és 2018-ban is komoly küzdelemre számít a Red Bull háza táján.

Bár az ausztrál tavaly több pontot gyűjtött Verstappennél, ifjú csapattársa az időmérőkön jobban teljesített, és eggyel több versenyt nyert meg.

„Fogalmazzunk úgy, hogy jobban űzött ez a dolog, mint bármi más. Néhány versenyen – például Budapesten – egy kicsit túlvezettem” – mondta Ricciardo a Motorsport.com-nak.

„Úgy éreztem, adott a lehetőség, és túl sokat próbáltam kihozni belőle. De ez rajtam múlik. Tudnom kell, hol a határ, és mire van szükségem ahhoz, hogy összerakjak egy jó kört.”

„Olykor túl keményen próbálkoztam.”

A Red Bull másik versenyzője, Verstappen azt mondja, úgy érzi, jobb formában volt Ricciardónál tavaly.

„Eddig mindig le tudtam győzni a csapattársamat. Ezt a ponttáblázat talán nem mutatja, de alapvetően mindig én voltam elöl” – mondta a holland, majd arra a kérdésre, hogy Ricciardónak hála sikerült-e fejlődnie versenyzőként, azt mondta, javulása leginkább annak volt köszönhető, hogy egyre tapasztaltabb lett.

„Én mindig magamra fókuszáltam, illetve arra, hogy javuljak. Más versenyzőket nem igazán figyeltem – nyilván lehet nézni, mit csinálnak, de alapvetően te még egy más ember vagy. Szóval mindig magadra kell összpontosítanod, arra, hogy min tudnál javítani.”

Ricciardo úgy véli, az, hogy ők ketten csapattársak a Red Bullnál, alapvetően „pozitív dolog”, és mindketten jobban tudják feszegetni saját határaikat.

„Jobban, mint akkor, ha egy olyan csapattársad van, akit könnyen legyűrsz minden hétvégén” – mondta az ausztrál.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek