Ricciardo: „Verstappen nem azért gyorsabb nálam, mert tökösebb!” - F1VILÁG.HU

Ricciardo: „Verstappen nem azért gyorsabb nálam, mert tökösebb!”

HIRDETÉS
A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, idei „sivár” időmérős szereplése leginkább annak köszönhető, hogy túl sokáig tart megértenie versenyautóját a versenyhétvégék során.
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, idei „sivár” időmérős szereplése leginkább annak köszönhető, hogy túl sokáig tart megértenie versenyautóját a versenyhétvégék során.

Ricciardo a szezon első hat futamából kettőt megnyert, a Monacói Nagydíj óta viszont nem állt a dobogón – akkor a pole pozícióból indulva sikerült győznie.

Azóta az időmérőkön is rendre kikap csapattársától, Max Verstappentől: az eddigi 17 időmérőből Ricciardónak csupán 4 alkalommal sikerült a holland előtt végeznie, aki átlagosan 0,22 másodperccel gyorsabb nála a kvalifikációkon.

„Elég sivár. Talán megágyaztam magamnak Monacóban, mert úgy voltam vele, ’ez annyira fantasztikus volt, és ez a boldogság keresztül fog vinni engem az egész éven’” – mondta az ausztrál az idei időmérős szereplésével kapcsolatban.

„Tavaly nemigen voltam elégedett az időmérőmmel, és az év elején azt gondoltam, elkezdtem fejlődni bizonyos dolgokban, de nem igazán sikerült mindent kihoznom belőle. Vagy csak Max lett sokkal jobb, nem tudom. De még nem végeztem!”

Ricciardo azt mondja, Verstappen minden dicséretet megérdemel időmérős szerepléséért, bár az, hogy jobb nála, „nem feltétlenül amiatt van, hogy tökösebb bizonyos kanyarokban”.

„Visszatekintve azt mondhatom, szeretnék sokkal proaktívabb lenni bizonyos dolgokban. Úgy érzem, sokszor sikerül megértenünk a dolgokat, csak már túl későn. Úgy gondolom, még tanulunk, de nyilvánvaló, hogy neki sikerül jobban felülkerekednie ezeken a dolgokon, mint nekem.”

Ricciardo emellett említést tett arról is, nagyon sok műszaki probléma hátráltatta őt az idény során, ezek pedig nem könnyítették meg a dolgát. Az ausztrál rámutatott arra, még a monacói versenyen, ahol nyerni tudott, ott is problémái voltak a kinetikus energia-visszanyerő rendszerrel (MGU-K).

„Nagyon küszködtünk azzal, hogy sima hétvégénk legyen. Nem akarom most felemlegetni az összes negatívumot, de azt gondolom, nagyon balszerencsések voltunk. Nem igazán tudom, miért. Nyilván frusztrált vagyok, de nem hagyom, hogy ez felülkerekedjen rajtam. Tovább próbálkozom, és hiszek abban, hogy fordul majd a kocka idén.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!