Ricciardo Verstappenről: Rosszabbra számítottam!

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
A Red Bulltól a 2018-as szezon után távozott Daniel Ricciardo azt mondja, arra számított, hogy rosszabb lesz majd a viszonya az ifjú Max Verstappennel. Az ausztrál úgy véli, jó kapcsolatuk a továbbiakban is megmarad majd.

A Red Bulltól a 2018-as szezon után távozott Daniel Ricciardo azt mondja, arra számított, hogy rosszabb lesz majd a viszonya az ifjú Max Verstappennel. Az ausztrál úgy véli, jó kapcsolatuk a továbbiakban is megmarad majd.

Ricciardo a nyáron jelentette be, 2019-ben már a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását. A rutinos versenyző 2016-ban lett Verstappen csapattársa, és bár voltak hajmeresztő manővereik egymás ellen a versenypályán, jól kijöttek egymással.

Ricciardo azt mondja, bár távozik a Renault-hoz, jó kapcsolatuk megmarad, sőt, „akár még jobb is lehet”, mivel nem lesznek „közvetlen vetélytársai” egymásnak.

„Hacsak nem az aszfalt ugyanazon részéért harcolunk majd! Az mindig egy kicsit megfűszerezi a dolgokat!” – mondta Ricciardo.

„Úgy fogalmaznék, hogy a Max és köztem lévő kapcsolat jobb volt annál, mint – és most őszinte leszek – amilyenre gondoltam.”

„Csak a személyiségünk és az önmeggyőződésünk miatt. Őszintén úgy gondolom, hogy ő azt hiszi magáról, ő a világ legjobbja – mint ahogy én is ezt gondolom magamról.”

„Ez pedig kétségkívül érdekütközés. Viszont mindig sikerült ezt legalább az esetek 99 százalékában kezelni. Király volt, jó volt – kemény küzdelmet vívtam vele, amit nagyon élveztem.”

Verstappen egyébként azt mondja, hiányozni fog neki Ricciardo, habár biztos benne, a jó kapcsolat megmarad köztük.

„Daniel alapvetően egy nagyon pozitív személyiség, mindig mosolyog” – mondta a holland.

„Jobb, mintha egy morcos csapattársa lenne az embernek, aki nem mindig beszél veled… Fontos, hogy jó hangulat legyen csapaton belül, szóval ezt mindenképpen magammal viszem majd, és igyekszem hasonlót kialakítani Pierre-rel.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Verstappen a szezon felénél már győzni akar

A Red Bull versenyzője, Max Verstappen azt reméli, az idei szezon felénél már képesek lehetnek arra, hogy a győzelmekért harcoljanak a Mercedes és a Ferrari ellen.

Friss hírek