Ricciardo: Vettel elég erős, hogy kezelje a jelenlegi helyzetet

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Charles Leclerc Ferrari
Daniel Ricciardo, a Renault pilótája szerint Sebastian Vettelnek kell kezelni a Ferrarinál kialakult helyzetet, vagyis azt, hogy Charles Leclerc megnehezíti az életét.

Ricciado és Vettel 2014-ben voltak csapattársak a Red Bullnál, amikor az ausztrál rendszeresen legyőzte a németet, és év végén is megelőzte őt a bajnoki pontversenyben.

A Renault jelenlegi pilótája úgy gondolja, a mostani helyzet a Ferrarinál hasonlít a 2014-es felállásra, amikor ő jött a Red Bullhoz és ő győzte le Vettelt – most ugyanerre van lehetősége Charles Leclercnek. 

„Van néhány párhuzam. Jön a fiatal, és megnehezíti az idősebb életét. Most egy kicsit ez a helyzet Charlesszal is. Nyomást helyez rá” – mondta Ricciardo. 

„De Seb elég erős ahhoz, hogy túltegye magát ezen. A kezében vannak a dolgok. Úgy gondolom, hogy csak egy kicsi lendület kell neki.”

„Charles fiatal. Valószínűleg még fejlődni fog. Úgy gondolom, hogy sok évet fog elöl eltölteni” – folytatta az ausztrál, aki szerint Vettel hosszú távú maradása azon is múlik, hogy hogyan birkózik meg ezzel a helyzettel. 

„Teljesen Seben múlik, hogy ezt hogyan kezeli. Rajta múlik, hogy meddig fog még versenyezni. Ha motivált és koncentrált, akkor még biztosan itt tud lenni pár évet. De ezt neki kell tudnia.”

Vettel a hétvége során egyébként nyilatkozott jövőjével kapcsolatban, ahol elmondta, a szabályváltoztatásokon is múlik majd, hogy meddig marad a Forma-1-ben. 

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!