Ricciardo volt a leggyorsabb az első F1-es tesztnapon - F1VILÁG.HU

Ricciardo volt a leggyorsabb az első F1-es tesztnapon

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo végzett az élen a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének hétfői nyitónapján.

A királykategória csapatai hűvös időben kezdték meg a felkészülést a katalán fővárosban, késő délutánra ráadásul megérkezett az eső is a versenypálya környékére.

A tesztnapot végül Ricciardo zárta az élen, aki 105 kör megtételét követően 1 perc 20,179 másodperces időt ért el.

Ricciardo 170 ezredmásodperccel bizonyult gyorsabbnak, mint a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas. Mindketten a Pirelli közepes keverékű abroncsaival érték el mai legjobbjukat. A harmadik helyen 3 tizedmásodperces hátránnyal Kimi Räikkönen zárt, ő azonban a sárga jelölésű lágy gumikkal futotta legjobb körét.

Nem sokkal maradt el Räikkönentől a Renault-val köröző Nico Hülkenberg: a német 1 perc 20,547 másodperces idővel lett a negyedik. Hülkenberg szintén a közepes keverékű gumikkal futotta legjobbját, délutánra pedig átadta a volánt csapattársának, Carlos Sainznak, aki az 5. helyen fejezte be a napot.

Nem indult túl jól a hétfői tesztnap Fernando Alonso és a McLaren számára: a kétszeres világbajnok pár kör után a kavicságyban találta magát – később kiderült, a kerékanya hibája miatt autójának jobb hátsó kereke levált.

Fotó: McLaren

A McLaren emiatt a délelőtt nagy részét a bokszban töltötte, Alonso pedig nem sokkal az ebédszünet előtt tudott csak ismét pályára gurulni. Végül összesen 51 kört tett meg, és az ötödik helyen zárt a Renault-motoros MCL33-assal, 1,1 másodperccel lemaradva az élen végző Ricciardótól. Alonso egyébként a Pirelli szuperlágy gumijait használta legjobb körében, később pedig az utolsó sikán levágása miatt a 7. helyre sorolták hátrébb.

A Mercedesnél délutánra Hamilton vette át a W09-es modell volánját, és végül 25 kört megtéve 6. lett Brendon Hartley, Lance Strollt, valamint Romain Grosjeant megelőzve.

Fotó: Alfa Romeo Sauber

A 11. helyen az Alfa Romeo Sauber pilótája, Marcus Ericsson zárt, őt a Force Indiával tesztelő Nikita Mazepin, valamint a Williams versenyzője, Szergej Szirotkin követte.

Hirdetés

Az első tesztnap végeredménye:

 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!