Megosztás:

Ricciardo volt a leggyorsabb a Pirelli első tesztnapján

A Red Bull autóját Daniel Ricciardo terelgette ma.
A Red Bull autóját Daniel Ricciardo terelgette ma. © Pirelli

Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a Pirelli esőgumi-tesztjének hétfői nyitónapján, ahol mindösszesen három Forma-1-es istálló képviseltette magát.

Az olasz gumigyártó által szervezett franciaországi gyakorláson a Ferrari, a Red Bull és a McLaren van jelen – e három istálló a Pirelli új esőgumi-prototípusait tesztelheti, szigorúan a vállalat iránymutatásainak megfelelően.

A csapatok kizárólag 2015-ös autóikkal vehetnek részt a kétnapos teszten, és új alkatrészekkel nem szerelhetik fel versenygépeiket.

Mivel a Paul Ricard versenypályán száraz idő fogadta a csapatokat hétfőn, az aszfaltcsíkot mesterségesen locsolták fel.

A legjobb köridőt végül Daniel Ricciardo futotta meg a Red Bull-lal: az ausztrál 1 perc 8,713 másodperces kört futott, és noha 99 kört tett meg a Paul Ricard versenypálya rövidebb vonalvezetésén, csupán 80-at tudtak lemérni egy transzponder-probléma miatt.

A McLaren autójával a GP2-es sorozat tavalyi bajnoka, Stoffel Vandoorne körözött: a belga 87 kör megtétele után lett második (1 perc 9,131 másodperc), míg a harmadik helyen Kimi Räikkönen zárt a Ferrarival (1 perc 9,637 másodperc).

A gyakorlást mindössze egyszer kellett piros zászlókkal megszakítani: ekkor Vandoorne alatt állt meg a McLaren – feltehetően műszaki gond miatt.

A teszt holnapi, keddi napján Sebastian Vettel is pályára gurul, míg a Red Bullnál Daniil Kvyat váltja Daniel Ricciardót.

Az első tesztnap végeredménye:
1. Daniel Ricciardo	Red Bull	1m08.713s	99*
2. Stoffel Vandoorne	McLaren		1m09.131s	87
3.  Kimi Raikkonen	Ferrari		1m09.637s	99
*csak 80 kört mértek transzponderprobléma miatt
A Pirelli esőgumi-tesztje - 1. nap (8 fotó)
MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Spanyol sajtóértesülések szerint bő 200 lóerővel erősödhetnek 2016-ban a McLaren Forma-1-es...

Hozzászólások

( komment)