Ricciardónak meg kell szorongatnia Vettelt - F1VILÁG.HU

Ricciardónak meg kell szorongatnia Vettelt

HIRDETÉS

A Red Bull Racing vezérkara szerint Daniel Ricciardo a 2014-es szezon közepére már alaposan megnehezítheti világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel dolgát.


A Red Bull Racing vezérkara szerint Daniel Ricciardo a 2014-es szezon közepére már alaposan megnehezítheti világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel dolgát.

A Milton Keynes-i alakulat hétfőn este jelentette be, hogy a 24 esztendős ausztrál veszi majd át a csapattól az idény végén távozó Mark Webber helyét.

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko elárulta, sokat várnak Ricciardótól, aki már jövőre borsot törhet Sebastian Vettel orra alá.

„Egy olyan versenyzőt kellett választanunk, aki biztosítani tudja a konstruktőri bajnokság megnyeréséhez szükséges pontokat” – mondta a szakember.

„Legalább a 2014-es szezon közepére már nyomást kell gyakorolnia Sebastianra – igazi csapatjátékosként kell dolgoznia, és meg kell birkóznia azokkal a feladatokkal, melyeket a 2014-es új szabályok kínálnak.”

Marko hozzátette, az, hogy a Red Bull Ricciardo mellett tette le voksát, és nem pedig a Toro Rosso másik versenyzőjét, Jean-Eric Vergne-t szerződtette, jobbára annak köszönhető, hogy az ausztrál fél szezonnal többet tudhat a háta mögött.

Ettől függetlenül a Red Bull motorsport-tanácsadója úgy véli, a francia tehetségre is nagy jövő várhat a Forma-1-ben.

„Meggyőződésem, hogy Jean-Eric meg tudja majd mutatni 2014-ben a Toro Rossónál, hogy mire képes.”

Ricciardo tapasztalatlansága ellenére Marko biztos benne, az osztrák istálló 2014-ben is dominálhat a száguldó cirkuszban.

Hirdetés

„Egészen a bajnokság végéig teljes erőbedobással fejleszteni fogjuk 2013-as autónkat, de mint mindig, most is ugyanennyi energiát fektetünk a következő évi versenygép fejlesztésébe.”

„Voltunk már ilyen helyzetben, és meg tudtuk oldani. Meggyőződésem, hogy idén is eredményesek leszünk. És biztos vagyok abban is, hogy a következő szezonban is meg tudjuk tartani domináns pozíciónkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!