Verstappen vs. Ocon

Ricciardónak tudnia kellett, hogy a Red Bull nem csak érzelmi alapon döntött a Honda mellett

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo elárulta, fontos volt számára az, hogy megtudja, csapata, a Red Bull nem csak azért lépett szövetségre a Hondával, mert a dolgok „sz*rul alakultak a Renault-val”.

Az energiaital-gyárosok 2019-ben és 2020-ben biztosan a japánok erőforrásait használják majd a Forma-1-ben, így 12 év után szakítanak jelenlegi motorpartnerükkel, a Renault-val.

Ricciardónak viszont még nincs érvényes szerződése a következő szezonra, habár szinte biztos, hogy jövőre is a Red Bull csapatát erősíti majd.

Amikor a Motorsport.com arról kérdezte az ausztrált, meggyőzte-e őt a Honda, Ricciardo így felelt: „Amíg nem vezetek Honda-motoros autót, 100 százalékosan nem fogom tudni.”

„Nyilván többször kihallgattam a csapatot ezzel kapcsolatban, és elmondták az indokokat. Ami fontos, hogy megértsem, miért döntöttek így, mert nem lehet az, hogy pusztán érzelmi alapon történjen, hogy ’sz*rul alakultak a dolgok a Renault-val, megcsináljuk, mert váltani akarunk’.”

„Nyilván elvégezték a házi feladatukat, és erősen hisznek abban, hogy ez egy jó dolog, nem pedig egy érzelmi alapon meghozott döntés. Megteszik, amit lehet, hogy meggyőzzenek engem a maradásról.”

Ricciardo új szerződéséről a hírek szerint lényegében már csak az aláírás hiányzik: a felek az utolsó részleteket egyeztetik az új kontraktussal kapcsolatban.

Az ausztrál versenyző az Osztrák Nagydíj hétvégéjén az F1VILÁG kérdésére elárulta, a Red Bull Hondával kapcsolatos döntése nem befolyásolja jelentős mértékben a jövőjét, és még a nyári szünet előtt dönteni akar a folytatásról.

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek