Ricciardót egyáltalán nem zavarta a fejvédő - F1VILÁG.HU

Ricciardót egyáltalán nem zavarta a fejvédő

HIRDETÉS

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo az Orosz Nagydíj első szabadedzésén először próbálhatta ki a csapata által kifejlesztett fejvédőt.


A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo az Orosz Nagydíj első szabadedzésén először próbálhatta ki a csapata által kifejlesztett fejvédőt.

A szélvédőszerű szerkezettel Ricciardo egy installációs kört tett meg a szocsi pályán, elmondása szerint pedig minden rendben ment ennek során.

„Ami a kilátást illeti, minden rendben volt” – mondta az ausztrál versenyző a második szabadedzés után.

„Az oldalra való kilátás – ami egy versenyző számára szintén nem lényegtelen – szintén problémamentes. A fejvédő szinkronban van a tükrökkel, szóval versenyzőként abszolút nem zavart. Egy kicsit furcsa, hogy egy efféle struktúra volt előttem, de hamar hozzá lehet szokni.”

„Volt előttem egy Ferrari is, könnyedén észrevettem. Mindent láttam, amit kellett, a referenciapontokat is, amik fontosak egy versenyző számára. Szóval összességében nagyon pozitív volt.”

Bár egyesek szerint például a rajtlámpákat nehezen lehetne látni ennek az eszköznek a használatával, Ricciardo azt mondja, ő nem gondolja úgy, hogy komolyabb problémák lennének.

„Felfelé nem néztem. Csak egy installációs kört tettem meg, aztán be is jöttem a bokszba. Szóval a célegyenesben nem mentem el. De nem tudom elképzelni, hogy a felső széle zavarna a kilátásban.”

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kiértékeli majd a tesztek eredményeit, és a későbbiekben dönt majd arról, hogy ezt a megoldást, vagy a Ferrari által a téli teszteken kipróbált úgynevezett halót teszi-e kötelezővé a versenyzők számára a jövőben.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!