Ricciardót fékhibák hátráltatták az időmérő edzésen – F1VILÁG.HU

Ricciardót fékhibák hátráltatták az időmérő edzésen

HIRDETÉS

Fékhibák miatt nem tudott jó eredményt elérni az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén Daniel Ricciardo.


Fékhibák miatt nem tudott jó eredményt elérni az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén Daniel Ricciardo.

A Red Bull versenyzője csak a tizennegyedik legjobb időt érte el a spielbergi kvalifikáción szombaton, motorcsere miatt azonban tíz hellyel hátrébb sorolják – mivel a rajtbüntetést nem tudja teljes egészében letölteni, a vasárnapi futamon egy 5 másodperces időbüntetés is vár rá az egyik kerékcsere során.

Ricciardo elárulta, csalódott, mert úgy érzi, a Q3-ba bejuthatott volna, ha az időmérő edzésen nem kell fékhibákkal megküzdenie.

„A Q2-ben voltak bizonyos problémáink a féktávokon – tudom, mit éreztem, de nem tudom pontosan, miért is történt” – mondta az ausztrál.

„Szerintem két különböző probléma volt: az egyik, hogy nem tudtuk megfelelően felmelegíteni a fékeket, illetve volt némi különbség a jobb oldali és a bal oldali fékek működése között. Illetve voltak egyéb problémák is.”

„Nem tudom, hogy a motorfékkel volt-e összefüggésben, vagy a lefelé váltással, de nem tudtam jól működtetni az autót. Még nem tudom, mennyi időt veszítettem emiatt, de azt hiszem, sokkal korábban fékeztem mindig, mint a harmadik edzésen, szóval sok idő ott maradt.”

„Meggyőződésem, hogy simán bejutottunk volna a Q3-ba, ha ez nincs.”

Ricciardo a vasárnapi futamot a 18. helyről kezdheti csak meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!