Ricciardót nem vezetik félre Hülkenberg eddigi eredményei

F1 Grand Prix of Hungary
A Renault újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, csapattársa, Nico Hülkenberg eddigi F1-es eredményei igencsak megtévesztőek. Az ausztrál pontosan tudja, milyen komoly ellenfelet kap majd a rutinos pilóta személyében.

A Renault újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, csapattársa, Nico Hülkenberg eddigi F1-es eredményei igencsak megtévesztőek. Az ausztrál pontosan tudja, milyen komoly ellenfelet kap majd a rutinos pilóta személyében.

Hülkenberget F1-es berkekben az egyik legtehetségesebb versenyzőnek tartják, 2015-ben a Le Mans-i 24 órás versenyen is győzni tudott, ám hiába állt rajthoz 156 F1-es futamon, dobogóra mindezidáig egyszer sem állhatott.

Ricciardo a Red Bulltól érkezik a Renault-hoz – az ausztrál az energiaital-gyárosoknál eltöltött öt éve alatt 7 győzelmet és 29 dobogós eredményt szerzett.

A rutinos versenyző azt mondja, ahhoz, hogy segítse a Renault fejlődését, és fel tudja venni a versenyt Hülkenberggel, fontos, hogy magával vigye a boldog pillanatokat az elmúlt évekből.

„Kétségkívül a jó pillanatokat magammal viszem majd, kell az önbizalom” – mondta az ausztrál a Motorsport.com című lapnak. „És Nico miatt is szükségem van erre.”

„Szerintem aki ismeri az F1-et, az tisztában van a képességeivel. Kívülről az ember gondolhatja azt, hogy 200 versenyen túl van már, és soha nem állt dobogón, de mindannyian tudjuk, hogy ő nem ilyen szintű versenyző.”

„Szóval tudom, hogy magammal kell vinnem mindent, nemcsak azért, hogy legyőzzem őt, hanem azért is, hogy segítsem a csapat gyors fejlődését.”

Ricciardo 2018-as szezonja nem volt felhőtlen, rengeteg technikai probléma hátráltatta. Ennek ellenére nyert két versenyt, köztük a Monacói Nagydíjat, amire rendkívül büszke.

„A monacóit örökké megőrzöm, mert annak a győzelemnek az utóhatása a legnagyobb volt, amit valaha átéltem. Amikor visszasétáltam a motorhome-ba a sok interjú után és láttam mindenkit… állva tapsoltak, és büszke voltam arra, hogy mindenki mennyire örült a győzelmemnek.”

„Én magamért, a sportért csinálom ezt az egészet. Ha eljön a nap, amikor már nem fogom imádni, abbahagyom. És ez a hatás, amit ott áléltem, hogy rengeteg embert tehettem boldoggá, lenyűgöző volt.”

„Az a pillanat megmutatta, hogy nemcsak magamért csinálom ezt az egészet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Bottasé a pole, a Ferrari esélytelen volt az időmérőn!

A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas szerezte meg a rajtelsőséget a Forma-1-es Kínai Nagydíjon. A finn 23 ezreddel bizonyult jobbnak csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, a Ferrarinak esélye sem volt a Mercedes ellen, a második sor az olaszoké.

Friss hírek