Ricciardót nem vezetik félre Hülkenberg eddigi eredményei

F1 Grand Prix of Hungary
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing talks with Nico Hulkenberg of Germany and Renault Sport F1 on the drivers parade before the Formula One Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
A Renault újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, csapattársa, Nico Hülkenberg eddigi F1-es eredményei igencsak megtévesztőek. Az ausztrál pontosan tudja, milyen komoly ellenfelet kap majd a rutinos pilóta személyében.

A Renault újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, csapattársa, Nico Hülkenberg eddigi F1-es eredményei igencsak megtévesztőek. Az ausztrál pontosan tudja, milyen komoly ellenfelet kap majd a rutinos pilóta személyében.

Hülkenberget F1-es berkekben az egyik legtehetségesebb versenyzőnek tartják, 2015-ben a Le Mans-i 24 órás versenyen is győzni tudott, ám hiába állt rajthoz 156 F1-es futamon, dobogóra mindezidáig egyszer sem állhatott.

Ricciardo a Red Bulltól érkezik a Renault-hoz – az ausztrál az energiaital-gyárosoknál eltöltött öt éve alatt 7 győzelmet és 29 dobogós eredményt szerzett.

A rutinos versenyző azt mondja, ahhoz, hogy segítse a Renault fejlődését, és fel tudja venni a versenyt Hülkenberggel, fontos, hogy magával vigye a boldog pillanatokat az elmúlt évekből.

„Kétségkívül a jó pillanatokat magammal viszem majd, kell az önbizalom” – mondta az ausztrál a Motorsport.com című lapnak. „És Nico miatt is szükségem van erre.”

„Szerintem aki ismeri az F1-et, az tisztában van a képességeivel. Kívülről az ember gondolhatja azt, hogy 200 versenyen túl van már, és soha nem állt dobogón, de mindannyian tudjuk, hogy ő nem ilyen szintű versenyző.”

„Szóval tudom, hogy magammal kell vinnem mindent, nemcsak azért, hogy legyőzzem őt, hanem azért is, hogy segítsem a csapat gyors fejlődését.”

Ricciardo 2018-as szezonja nem volt felhőtlen, rengeteg technikai probléma hátráltatta. Ennek ellenére nyert két versenyt, köztük a Monacói Nagydíjat, amire rendkívül büszke.

„A monacóit örökké megőrzöm, mert annak a győzelemnek az utóhatása a legnagyobb volt, amit valaha átéltem. Amikor visszasétáltam a motorhome-ba a sok interjú után és láttam mindenkit… állva tapsoltak, és büszke voltam arra, hogy mindenki mennyire örült a győzelmemnek.”

„Én magamért, a sportért csinálom ezt az egészet. Ha eljön a nap, amikor már nem fogom imádni, abbahagyom. És ez a hatás, amit ott áléltem, hogy rengeteg embert tehettem boldoggá, lenyűgöző volt.”

„Az a pillanat megmutatta, hogy nemcsak magamért csinálom ezt az egészet.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!