Ront az F1-es közvetítéseken a 'Halo', de nincs azonnali megoldás - F1VILÁG.HU

Ront az F1-es közvetítéseken a ‘Halo’, de nincs azonnali megoldás

HIRDETÉS
Fotó: Renault Sport F1

Nem lesz könnyű megoldást találni az idén bevezetésre került ’Halo’ TV-közvetítésekre gyakorolt negatív hatásaira, a Forma-1 szabályai ugyanis meglehetősen korlátozott lehetőségeket kínálnak a kamerák elhelyezésére vonatkozóan.

A Technikai Szabálykönyv kimondja, minden autónak négy kamerapozícióval kell rendelkeznie, és valamennyi autó esetében a fix kamerapozíciót a felső légbeömlő teteje jelenti. A többi kamera elhelyezéséről versenyről versenyre döntenek, a kameratartók pozícióját azonban konkrétan meghatározza a szabálykönyv.

Fotó: FIA

Az Ausztrál Nagydíj pénteki szabadedzésén jól látszott, a kamerák képét bizony jelentős mértékben kitakarja az idén kötelezően használandó fejvédő glória. Leginkább a felső légbeömlő oldalán elhelyezett kamerákat érintette hátrányosan a ’Halo’.

„Ami nagyon felbosszant engem, az az, hogy a hasznos kép jó 50 százaléka fekete”- mondta félig-meddig viccelődve a Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer. „Persze még nagyon korai szakaszban járunk. Meggyőződésem, hogy sikerül okosabb megoldásokat is kitalálnunk.”

A Forma-1 vezetőségén belül pontosan tudják, javítani kell a helyzeten, ám nincs egyszerű dolguk, hiszen a kamerapozíciókat a technikai szabálykönyv határozza meg. A szabálykönyv pedig kimondja, az ezekre irányuló módosításokat az előző idény június 30-áig jelezni kell a csapatoknak. Mindez azt jelenti, hogy mindennemű változtatást minden bizonnyal csak a 2019-es szezonra lehetne elvégezni.

„Nem akarunk olyan kameraképeket, melyek nem érdekesek vagy izgalmasak” – idézi a Motorsport.com a Forma-1 egyik bennfentesét. „A célunk az, hogy látványos képeket biztosítsunk. Viszont nem fogunk elhamarkodott döntéseket hozni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!