Rosberg a Ferrari mellett a Red Bulltól is tart - F1VILÁG.HU

Rosberg a Ferrari mellett a Red Bulltól is tart

HIRDETÉS

A világbajnoki tabellát jelenleg magabiztos előnnyel vezető Nico Rosberg azt mondja, ő és csapata, a Mercedes nem dőlhetnek hátra, a Ferrarinak ugyanis továbbra sem sikerült megmutatnia, mire képes valójában.


A világbajnoki tabellát jelenleg magabiztos előnnyel vezető Nico Rosberg azt mondja, ő és csapata, a Mercedes nem dőlhetnek hátra, a Ferrarinak ugyanis továbbra sem sikerült megmutatnia, mire képes valójában.

Az olasz istálló igencsak peches volt a legutóbbi, Kínai Nagydíjon, versenyzői, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen ugyanis már a verseny első kanyarjában összeütköztek.

Vettel végül második, Räikkönen ötödik lett Sanghajban, míg Rosberg idei harmadik győzelmét jegyezte.

„A Ferrari még nem igazán mutatta meg, mire képes valójában, folyamatosan gondjaik voltak eddig, és tényleg úgy gondoljuk, hogy nagyon-nagyon közel vannak hozzánk” – mondta a német versenyző a minap egy interjúban.

Ferrari

„Szóval leszegett fejjel kell tovább folytatnunk a munkát. Kimi még az időmérőt is elrontotta, máskülönben közel lehetett volna hozzánk. Szóval tovább kell folytatnunk.”

Rosberg emellett kifejtette, nemcsak a Ferrarira, de a Red Bullra is oda kell figyelniük.

„A Red Bull meglepetést okozott ezen a hétvégén, közel voltak az időmérőn, illetve a versenyen is. Habár látjuk, hogy a Ferrari a nyakunkon van, a Red Bull még fél másodperccel le volt maradva tőlünk ezen a hétvégén, és az azért még nagy hátrány.”

„De kétségkívül nagyot léptek előre, ami meglepő, főleg annak tudatában, hogy nincs olyan erős motorjuk, mint nekünk. Szóval szemmel kell tartani őket is.”

Hirdetés

RBR

A Forma-1 történetében egyébként az elmúlt 9 alkalommal az a versenyző, aki megnyerte a szezon első három versenyét, végül világbajnok lett.

„De nekik nem Lewis Hamilton volt a csapattársuk” – vágta rá Rosberg, aki nem igazán foglalkozik a statisztikákkal.

„Szóval én nem így állok hozzá. Még rengeteg verseny van hátra. De igen, eddig jól ment. Viszont ez az F1 történetének leghosszabb idénye, Lewis Hamilton a csapattársam, aki a Mercedesnél két világbajnoki címet nyert, és akit nehéz volt legyőzni az elmúlt három évben.”

„Úgyhogy nagyszerű küzdelem lesz, izgatottan várom. Természetesen most van egy kis előnyöm, ami jó. Próbálom kiélvezni, és próbálom a legtöbbet kihozni magamból minden egyes versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!