Rosberg a két Ferrari előtt a második edzésen - F1VILÁG.HU

Rosberg a két Ferrari előtt a második edzésen

HIRDETÉS

Nico Rosberg, a Mercedes bajnokaspiránsa volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj második szabadedzésén. A német mögött Kimi Räikkönen zárt a második, Sebastian Vettel a harmadik helyen.


Nico Rosberg, a Mercedes bajnokaspiránsa volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brit Nagydíj második szabadedzésén. A német mögött Kimi Räikkönen zárt a második, Sebastian Vettel a harmadik helyen.

Azt követően, hogy Rosbergnek hidraulikával kapcsolatos problémái voltak az első edzésen, a második gyakorlás sem indult könnyen számára: a felfelé váltásokra panaszkodott, így csapatának bőven volt feladata a pénteki edzésnap folyamán.

A világbajnoki címre pályázó Rosberg végül 1 perc 34,155 másodperces időt ért el a Pirelli közepes keverékű abroncsaival, így végül bő 3 tizedmásodperces előnnyel a leggyorsabb lett a második szabadedzésen.

A német mögött a két Ferrari zárt, Kimi Räikkönen 2 századdal múlta felül az idén már futamot is nyerő Sebastian Vettelt.

Ferrari

A világbajnoki tabella éllovasa, Lewis Hamilton közel fél másodperces hátránnyal csak negyedik lett ezúttal, őt a két Red Bull követte.

Ezúttal is remekül szerepeltek a nyitóedzésen brillírozó Toro Rossók: Max Verstappen a hetedik, Carlos Sainz a kilencedik legjobb idővel abszolválta a tréninget, kettejük közé Nico Hülkenberg férkőzött be a Force India B-specifikációjú, továbbfejlesztett versenyautójával.

A legjobb tízben Felipe Massa végzett még a Williamsszel, de a grove-i gárda pénteki szereplése az idei tapasztalatok alapján egyáltalán nem mérvadó a hétvége további részét illetően – így feltehetően az sem tragédia, hogy csapattársa, Valtteri Bottas csak tizenkettedik lett.

Bot

Hirdetés

Az edzést egyébként két alkalommal piros zászlóval meg kellett szakítani: előbb Romain Grosjean, később Roberto Merhi csúszott a kavicságyba. Balesete után Romain Grosjean egyébként kivette a részét a munkából a garázsban is, szorgalmasan tisztítgatta poros Lotusát.

Gro

A McLarennek a második edzés sem ment simán: Fernando Alonso a Luffieldben ki is csúszott a kavicságyba, ám végül folytatni tudta, míg Jenson Button a gyenge hátsó stabilitásra panaszkodott. Alonso végül tizennegyedik, brit csapattársa tizenhetedik lett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!