Rosberg a leggyorsabb a szingapúri időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Rosberg a leggyorsabb a szingapúri időmérő előtt

HIRDETÉS

Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati szabadedzésén. A német mögött Max Verstappen lett a második, Kimi Räikkönen pedig a harmadik.


Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati szabadedzésén. A német mögött Max Verstappen lett a második, Kimi Räikkönen pedig a harmadik.

A Forma-1 mezőnye magyar idő szerint 12 órától folytatta a felkészülést a kvalifikációra, az eredmények alapján pedig úgy tűnik, nem lesz egyszerű dolga a Mercedes versenyzőinek, ha meg akarják szerezni a rajtelsőséget az időmérő edzésen.

Rosberg ugyan megnyerte az utolsó szabadedzést, előnye azonban mindössze 59 ezredmásodperc volt a második helyen végző Max Verstappennel szemben. A harmadik helyen Kimi Räikkönen zárt, ő azonban már fél másodperccel maradt el a némettől, akárcsak a negyedikként végző Daniel Ricciardo.

1

A Red Bull versenyzőjét Sebastian Vettel követte az ötödik pozícióban, megelőzve Nico Hülkenberget és Daniil Kvyatot. A Mercedes világbajnoki éllovasa, Lewis Hamilton csak 8. lett, ő azonban a Pirelli szuperlágy abroncsait használta leggyorsabb körében, szemben a többséggel, akik az ultralágy abroncsokkal futották legjobbjukat.

A legjobb tízben végzett még a Toro Rosso másik versenyzője, Carlos Sainz, valamint a williamses Valtteri Bottas is.

2

Csupán a középmezőnyben zártak ezúttal is a McLaren versenyzői: Fernando Alonso tizenkettedik, Jenson Button tizenhatodik lett, kettejük között Esteban Gutiérrez, Felipe Massa és Kevin Magnussen zárt.

Az edzés elején Pascal Wehrlein csapta falnak autóját, a törmelékek miatt pedig néhány percre piros zászlóval meg is kellett szakítani a tréninget. Ugyanekkor Max Verstappen is izgalmas pillanatokat élt át, hiszen a holland Red Bullja előtt egy varánusz szaladt át a pályán.

Hirdetés

3

A Szingapúri Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint 15 órától tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!