Rosberg a leggyorsabb az abu dhabi időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Rosberg a leggyorsabb az abu dhabi időmérő előtt

HIRDETÉS

Nico Rosberg hangolt a legjobban a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésére – a német versenyző megnyerte a harmadik tréninget Lewis Hamilton és Sebastian Vettel előtt.


Nico Rosberg hangolt a legjobban a Forma-1-es Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésére – a német versenyző megnyerte a harmadik tréninget Lewis Hamilton és Sebastian Vettel előtt.

A helyi idő szerint délután 2 órakor megtartott egyórás gyakorláson a Forma-1 mezőnye még világosban készülhetett fel az időmérőre, a levegő hőmérséklete ennek megfelelően megközelítette a 30 °C-os a Yas Marina versenypályán.

A gyakorlás elején még mindenki a Pirelli lágy abroncsaival rótta a köröket, a versenyzők próbálták feszegetni a határokat, mely miatt többen meg is pördültek a pályán.

Az utolsó percekben aztán felkerültek a szuperlágy abroncsok is, és nem meglepő módon ezzel a gumikeverékkel is a két Mercedes volt a leggyorsabb.

A harmadik szabadedzést Nico Rosberg zárta az élen: a német versenyző közel 3 tizedmásodperccel előzte meg világbajnok csapattársát, Lewis Hamiltont, ezzel tökéletesen hangolt a magyar idő szerint délután 2 órakor kezdődő kvalifikációra, ahol sorozatban hatodik pole-jára hajt majd.

merci

A harmadik helyen Sebastian Vettel zárt a Ferrarival, őt a Force Indiával továbbra is remeklő Sergio Pérez követte a negyedik pozícióban.

Räikkönen bő 7 tizedmásodperces hátránnyal ezúttal ötödik lett, míg a legjobb red bullos Daniel Ricciardo volt a maga hatodik helyével.

Nico Hülkenberg a hetedik pozícióban zárt a Force Indiával, ő közel fél másodperccel volt lassabb saját csapattársánál, Péreznél.

Hirdetés

A legjobb tízben zárt még a két Williams, valamint Carlos Sainz is.

Williams

A két McLaren közül ezúttal Jenson Buttoné volt a jobb: az angol a tizenegyedik legjobb időt autózta, míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso csupán tizenhatodik lett. Kettejük közé Pastor Maldonado, Felipe Nasr, Max Verstappen és Romain Grosjean férkőzött be.

Alo

Daniil Kvyat mért kör nélkül zárta az edzést egy elektronikai probléma miatt. A Red Bull mindent megtesz azért, hogy felkészítse az orosz autóját a délutáni kvalifikációra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!