Rosberg a leggyorsabb az időmérő előtt - F1VILÁG.HU

Rosberg a leggyorsabb az időmérő előtt

HIRDETÉS

Nico Rosberg vezetésével a két Mercedes végzett az élen a Forma-1-es Maláj Nagydíj szombati szabadedzésén. A harmadik helyen Kimi Räikkönen zárt, őt csapattársa, Sebastian Vettel követi.


Nico Rosberg vezetésével a két Mercedes végzett az élen a Forma-1-es Maláj Nagydíj szombati szabadedzésén. A harmadik helyen Kimi Räikkönen zárt, őt csapattársa, Sebastian Vettel követi.

Tegnaphoz hasonlóan ismét nagy hőség fogadta a királykategória mezőnyét Szepganban: a 34°C-os levegő-hőmérséklet mellé több mint 60°C-os aszfalthőmérséklet társult, ami bizony alaposan megnehezítette a versenyzők dolgát az időmérő előtt.

Szinte kivétel nélkül mindenki a rossz tapadásra panaszkodott, számos elfékezést és kisebb kicsúszást láthattunk az egyórás tréningen.

A leggyorsabb végül Nico Rosberg lett a Mercedessel: a német versenyző 1 perc 39,690 másodperces idővel végzett az élen, közel 2 tizedmásodperccel utasította maga mögé csapattársát, a bajnoki éllovas Lewis Hamiltont.

Érdekesség, hogy a mezőny nem gyorsult sokat a tegnapi második szabadedzéshez képest: Rosberg mai legjobbja mindössze 1 tizedmásodperccel bizonyult jobbnak, mint Lewis Hamilton tegnapi, elsőséget érő köre.

A Mercedes legközelebbi riválisa továbbra is a Ferrari: Kimi Räikkönen harmadik, Sebastian Vettel negyedik lett, őket a két Williams követte Felipe Massa – Valtteri Bottas sorrendben.

A hetedik helyen Daniel Ricciardo végzett a Red Bull-lal, míg a Toro Rossók ezúttal is jól szerepeltek: Caros Sainz Jr. a nyolcadik, Max Verstappen a kilencedik helyen zárt, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Marcus Ericsson nevével egészült ki.

Ezúttal nem szerepeltek olyan jól a Lotusok: Romain Grosjean és Pastor Maldonado csak a középmezőnyben, a tizenegyedik és tizenkettedik helyen zártak. A másik Red Bull-lal Daniil Kvyat csak tizenharmadik lett.

A McLaren ezúttal is szenvedett: Fernando Alonso a tizenötödik idővel zárta a harmadik edzést, Jenson Button pedig csupán tizennyolcadik lett.

Hirdetés

A tabella legvégén ismét a két Manor zárt Roberto Merhi – Will Stevens sorrendben.

A Maláj Nagydíj időmérő edzését magyar idő szerint 10 órakor tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!