Verstappen vs. Ocon

Rosberg a pole ellenére sem túlságosan bizakodó

Idei második pole pozícióját szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Nico Rosberg. A Mercedes versenyzőjének így minden esélye megvan arra, hogy vasárnap megszerezze idei első futamgyőzelmét is – igaz, ebben ő annyira nem hisz.


Idei második pole pozícióját szerezte meg a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén Nico Rosberg. A Mercedes versenyzőjének így minden esélye megvan arra, hogy vasárnap megszerezze idei első futamgyőzelmét is – igaz, ebben ő annyira nem hisz.

„Tényleg jól sikerült az utolsó köröm, és ez nagy motiváció a csapatnak, de a Bahreinben történtek miatt óvatosnak kell lennünk”- utalt rá Rosberg, hogy a legutóbbi futamon is a pole pozícióból indult, de végül a dobogóra sem állhatott fel.

„A háttérben mindenki keményen dolgozik a gyárban. Ezúttal a gumikkal más jellegű problémáink lesznek, mint Bahreinben voltak. Nagy kihívás lesz az abroncsok kezelése vasárnap”- tekintett előre a futamra a német.

„Meglepődtünk azon, hogy most ennyire gyorsak voltunk, de jól sikerült a kvalifikáció, jó volt a köröm a végén, és nagyon-nagyon elégedett vagyok ezzel. A bahreini események miatt azonban nem lehetünk túlságosan optimisták a verseny eredményét illetően”- folytatta visszafogottan, már-már pesszimistán a német.

„Sokat dolgoztunk a gumikon, és a szombat reggeli edzésen már voltak biztató jelek, úgyhogy egy kicsit bizakodóbb vagyok, mint a pénteki nap végén”- tette hozzá a pályafutása harmadik pole pozícióját elkönyvelő Rosberg.

A statisztika mindenesetre Mercedes-sikert vetít előre vasárnapra, hiszen a 22 barcelonai futam közül eddig mindössze egy volt, amit nem az első sorból rajtoló pilóta nyert meg. A németek nyilvánvalóan nagyon szívesen továbbírnák ezt a hagyományt.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Bottas idén nagyon felidegesítheti Hamiltont

A 2016-os év Forma-1-es bajnoka, Nico Rosberg szerint utódja, Valtteri Bottas sokkal jobb annál, mint amit az elmúlt évben mutatott, és képes lehet arra, hogy 2019-ben „jócskán felidegesítse” Lewis Hamiltont.

Friss hírek