Rosberg a pole pozícióval életben tartotta a reményt - F1VILÁG.HU

Rosberg a pole pozícióval életben tartotta a reményt

HIRDETÉS

A vb-pontverseny 2. helyezettje szerezte meg a pole pozíciót Abu Dhabiban, majdnem négy tizedmásodpercet vert Hamiltonra, akinek ezzel együtt is jobbak az esélyei a végső győzelemre. A 2. sorból Bottas és Massa rajtol.


A vb-pontverseny 2. helyezettje szerezte meg a pole pozíciót Abu Dhabiban, majdnem négy tizedmásodpercet vert Hamiltonra, akinek ezzel együtt is jobbak az esélyei a végső győzelemre. A 2. sorból Bottas és Massa rajtol.

Az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésének elején az aszfalt hőmérséklete már csak 33 Celsius-fok volt (3 órával korábban az utolsó edzésen bőven 40 fok feletti volt ez az érték), de ez nem csoda, hiszen a nap szép lassan lement.

Az első etap öt kiesője közt semmi meglepetést nem találni: Grosjean, Gutierrez, Maldonado, Kobayashi és Stevens esett ki. A Q1-ben a többség a szuperlágy gumikat használta, ezzel is a lágy gumikat spórolva a versenyre, ott ugyanis ezúttal egyértelműen azok lesznek a tartósabbak. A legjobb idővel Hamilton lépett tovább.

A második etapban sem hullottak a nagyok, bár Button igencsak közel került ehhez. A McLaren pilótájának még nem volt mért köre, amikor a pályáról sürgősen a bokszba rendelték, hogy üzemanyagot tankoljanak autójába. Az apró malőr után a rutinos brit könnyedén továbbjutott.

Csapattársa, Magnussen viszont nem folytathatta, ahogyan Vergne, Perez, Hülkenberg és Sutil sem. A leggyorsabb ezúttal is Hamilton volt, de Rosberg elé még Massa és Bottas is beférkőzött.

Ezek után az utolsó etap és a pole pozíció fő esélyese a pénteki mindkét edzésen leggyorsabbnak bizonyuló Hamilton volt.

A Q3-ban az első mért körök alapján Rosberg, Hamilton, Massa, Bottas volt a sorrend. A döntés az utolsó 3 percre maradt. Az élbolyból elsőként Bottas fejezte be utolsó mért körét, és feljött a harmadik helyre. Rosberg tovább javított saját eredményén, míg ez Massának már nem sikerült. Ahogyan Hamilton sem, aki így közel négy tizedmásodperccel kapott ki csapattársától. A német idei 11. pole pozícióját szerezte meg.

A második sorból Bottas és Massa rajtol majd a Williamsekkel. A sormintát a két Red Bull folytatta, Ricciardo ezúttal is megverte Vettelt. Kvyat és Button állhat majd fel a negyedik rajtsorba, míg a Ferrariknak be kellett érniük az utolsó helyekkel a Q3-ban.

Amennyiben a vasárnap magyar idő szerint 14 órakor rajtoló futamon is Rosberg, Hamilton lesz a sorrend, akkor a pontversenyt most is vezető Hamilton lesz a világbajnok.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!