Rosberg: A Williams nem engedett el a McLarenhez - F1VILÁG.HU

Rosberg: A Williams nem engedett el a McLarenhez

HIRDETÉS

Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége a német sajtónak nyilatkozva elárulta, pályafutása szempontjából nem volt ideális, hogy négy évet eltöltött a Williams színeiben, mely csapat napjainkban képtelen olyan teljesítménnyel előrukkolni, mint fénykorában.


Nico Rosberg, a Mercedes GP ifjú tehetsége a német sajtónak nyilatkozva elárulta, pályafutása szempontjából nem volt ideális, hogy négy évet eltöltött a Williams színeiben, mely csapat napjainkban képtelen olyan teljesítménnyel előrukkolni, mint fénykorában.

Rosberg 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a grove-i gárda színeiben, ahonnan 2010-ben igazolt a Mercedeshez. A német versenyző 108 F1-es futamot tudhat már a háta mögött, győznie azonban mindezidáig még nem sikerült.

A 26 esztendős versenyző az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva elárulta, a williamses időkben is érdeklődtek iránta más csapatok, így a McLaren is, a gárdát irányító Frank Williams azonban elhajtotta a kérőket.

„Volt érdeklődés, de Frank nem engedte, hogy menjek. Szerződésem volt a Williamsszel” – magyarázta Rosberg. „Kétségtelen, hogy nem volt ideális az, hogy négy évet töltöttem el a Williamsnél – lehetett volna kicsit rövidebb is az az időszak.”

„De kétségtelen, hogy az utolsó év ugródeszka volt számomra. Azóta mindig hetedik voltam a bajnokságban, és többek figyelmét felkeltettem.”

Habár egyelőre a Mercedesnél sem ért el komoly sikereket, Rosberg biztos benne, nem döntött rosszul, amikor a német alakulatot választotta.

„Egyáltalán nem bánom. Meg vagyok győződve arról, hogy helyesen döntöttem, amikor a Mercedeshez szerződtem, és hogy itt maradtam.”

Arra a kérdésre, hogy álmodik-e arról, hogy egy napon a Red Bull Racing, vagy éppen a McLaren Mercedes versenyzője legyen, Rosberg a következőt válaszolta: „Nem igazán. Arról álmodom, hogy egy napon az Ezüstnyilak színeiben győzedelmeskedem.”

A Mercedes versenyzője emellett kifejtette, kétsége sincs afelől, hogy a Red Bull az idei évben is borzasztóan erős lesz, azonban rámutatott arra, hogy az energiaital-gyárosok főként a középgyors, valamint a gyors kanyarokban jutottak komoly előnyhöz. Rosberg szerint a fújt diffúzorok betiltásával valamelyest változhat a helyzet 2012-ben.

Hirdetés

A német versenyző sokakat meggyőzött a Mercedesnél eltöltött két éve alatt, főként azért, mert úgy 2010-ben, mint 2011-ben maga mögé utasította a bajnoki ponttáblázaton a hétszeres világbajnok Michael Schumachert.

„Korábban soha nem gondoltam volna, hogy sakkban tudok tartani egy hétszeres világbajnokot” – vallotta be Rosberg. „Viszont ő továbbra is rendkívül magas szintet képvisel – különösen versenykörülmények közepette. Ez számomra is jó dolog, hiszen én magam is folyamatosan javítani tudok a teljesítményemen. Mindig vannak területek, melyeken a csapattársad erősebb, így fejlesztheted önmagad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!