Rosberg az élen a 'defektes' első edzésen - F1VILÁG.HU

Rosberg az élen a ‘defektes’ első edzésen

HIRDETÉS

A Mercedes világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj első szabadedzésén. A többször megszakított gyakorláson Lewis Hamilton második, Sebastian Vettel harmadik lett.


A Mercedes világbajnoki éllovasa, Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj első szabadedzésén. A többször megszakított gyakorláson Lewis Hamilton második, Sebastian Vettel harmadik lett.

A sanghaji nyitóedzést kétszer is meg kellett szakítani piros zászlóval: először 25 perc után kellett a bokszba parancsolni a versenyzőket, miután Felipe Massa a pálya 6-os kanyarjában egy bal hátsó defekt miatt megpördült.

A visszajátszásokból kiderült, a baleset előtt Massa az 1-es kanyarban keresztülhajtott némi törmeléken. Az újraindítás után aztán a Williams braziljának ismét gumigondjai akadtak – ezúttal is a bal hátsóval.

A történtek után természetesen a Williams, illetve a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli is vizsgálódni kezdett, utóbbi pedig megállapította, nem a gumik hibája miatt kapott defektet Massa.

Massa

Nem sokkal az edzés első órája után aztán Kevin Magnussen is bajba került: a Renault dán tehetsége sérült gumival tért vissza a bokszba, és jól látszott, hogy a bal hátsó felfüggesztés sérült meg nagy tempónál a hátsó egyenesben.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy a felfüggesztés hibája miatt következett-e be a defekt, mindenesetre a Pirelli és a Renault vizsgálata folyamatban van.

Az edzést mindenesetre az incidens után újra megállították, amíg a pályamunkások eltakarították a törmelékeket az aszfaltról.

A tréning aztán folytatódott – a legjobb köridőt pedig nem más, mint a bajnoki tabellát vezető Nico Rosberg futotta meg. A német mindössze 1 tizedmásodperccel volt gyorsabb csapattársánál, Lewis Hamiltonnál, aki a szombati időmérő után váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kap majd.

Hirdetés

Sebastian Vettel harmadik lett a Ferrarival, őt Daniel Ricciardo, valamint a finn Kimi Räikkönen követte. A Red Bull másik versenyzője, Daniil Kvyat hatodik lett, míg Carlos Sainz hetedikként végzett.

Jól szerepelt a McLarennel Jenson Button is. A brit a nyolcadik legjobb időt futotta meg az első gyakorláson, így Nico Hülkenberget és Max Verstappent megelőzve beverekedte magát a legjobb tízbe.

Alo

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosai engedélyt adtak Fernando Alonsónak arra, hogy autóba üljön a pénteki edzésen, ám a gyakorláson után újra megvizsgálják majd a spanyolt, aki még az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon elszenvedett balesetében sérült meg.

Alonso az első edzésen tizenkettedik lett, őt Valtteri Bottas, Romain Grosjean és Marcus Ericsson követte.

Jól szerepeltek az edzésen a Manor versenyzői: Rio Haryanto tizenhatodikként, Pascal Wehrlein tizennyolcadikként végzett. Három versenyző – Kevin Magnussen, Esteban Gutiérrez és Felipe Massa – nem futottak mért kört a gyakorláson.

Manor

A Kínai Nagydíj programja magyar idő szerint 8 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg az élen a ‘defektes’ első edzésen
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!