Rosberg az élen a harmadik mexikói edzésen - F1VILÁG.HU

Rosberg az élen a harmadik mexikói edzésen

HIRDETÉS

Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati szabadedzésén. A német mögött 14 ezreddel lemaradva a már világbajnok Hamilton lett a második, míg Daniel Ricciardo a harmadik.


Nico Rosberg volt a leggyorsabb a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati szabadedzésén. A német mögött 14 ezreddel lemaradva a már világbajnok Hamilton lett a második, míg Daniel Ricciardo a harmadik.

Az első edzésnapon a versenyzők a rendkívül csúszós pályára, illetve a több mint 2200 m-es magasságból adódó furcsa körülményekre panaszkodtak – a harmadik edzés során az volt a kérdés, mennyit javult az aszfalt állapota tegnaphoz képest.

A szombati tréninget a versenyzők 20 °C-os levegő, és 32 °C-os pályahőmérséklet mellett kezdték meg. Kimi Räikkönen számára nem kezdődött jól a szombati nap, mivel a Ferrari hátuljából füst jött ki, elment a motorerő, így a finn kénytelen volt leparkolni autóját a pálya szélén.

A gyakorlás kezdetén a többség közepes keverékű abroncsokkal hajtott pályára, majd később a lágy gumikra váltottak, hogy megvizsgálják a péntek óta történt változásokat, valamint összehasonlítsák a két keverék működését.

„Egy kicsit jobb a tapadás, mint tegnap, de még mindig sokat csúszkálok” – értékelte Bottas a szombati helyzetet fél órával az edzés kezdete után. Lewis Hamilton szintén hasonlóan látta az aszfalt állapotát, ő gokartpályához hasonlította a helyszínt.

Jenson Button a motor vibrációjára panaszkodott, a brit csupán 4 kört tudott megtenni a szombati gyakorláson. A McLaren megerősítette, az időmérőre visszatérnek az első szabadedzésen használt erőforráshoz.

Az időmérő előtt Nico Rosberg volt a leggyorsabb, 014 ezredmásodperccel előzte meg csapattársát, Lewis Hamiltont. A Mercedesek mögött is meglehetősen szorosan alakult a verseny, az első 12 pilóta ugyanis 1 másodpercen belül végzett.

A harmadik helyre Daniel Ricciardo érkezett meg a Red Bull-lal, a negyedik pedig Sebastian Vettel lett a Ferrarival. Ötödikként zárt Daniil Kvyat, a hatodik helyen pedig a hazaiak kedvence, Sergio Perez végzett – csapattársa, Nico Hülkenberg szintén befért az első tíz közé, így a Force India az előző versenyhétvégékhez hasonlóan ezúttal is erős szereplést mutat.

A két Williams, Valtteri Bottas és Felipe Massa a hetedik, illetve kilencedik pozícióban zárt, közéjük pedig a Toro Rosso pilótája, Carlos Sainz fért be, aki mindössze 3 ezredmásodperccel maradt el Bottas legjobb idejétől.

Hirdetés

A hétvége programja a magyar idő szerint 8 órakor kezdődő időmérő edzéssel folytatódik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!