Rosberg az élen a második szabadedzésen - F1VILÁG.HU

Rosberg az élen a második szabadedzésen

HIRDETÉS

Nico Rosberg nyerte a második szabadedzést Mexikóban, mögötte a két Red Bull végzett Daniil Kvyat-Daniel Ricciardo sorrendben.


Nico Rosberg nyerte a második szabadedzést Mexikóban, mögötte a két Red Bull végzett Daniil Kvyat-Daniel Ricciardo sorrendben.

A második szabadedzés során Marcus Ericsson volt az első, aki a Sauberrel pályára gurult – ezúttal rögtön a száraz pályára alkalmas slick abroncsokkal kezdhettek körözni a versenyzők.

Alig néhány perccel az edzés kezdetét követően Max Verstappen, az első tréning győztese máris a gumifalban kötött ki – a holland balesete miatt piros zászlóval meg kellett szakítani az edzést, hogy autóját eltávolítsák a pályáról.

A helyi idő szerint délelőtti tréningen a pilóták arra panaszkodtak, hogy a pálya túlságosan csúszós – új aszfaltcsík lévén ez nem volt meglepetés senki számára. A második gyakorlás során már javult a helyzet, azonban sokszor még mindig nehéz volt pályán tartani az autókat.

A következő „áldozat” Valtteri Bottas, a Williams versenyzője volt, akinek autóján csak kisebb sérülés keletkezett kicsúszását követően – a finn egy orrkúpcserével megúszta az esetet.

Ezt követően az eső is megérkezett a pályára, ami még inkább megnehezítette a mezőny dolgát.

A következő piros zászlót Romain Grosjean okozta, aki kuplungprobléma miatt állította le autóját a pálya szélén. Miután a francia segített a pályabíróknak eltolni autóját, folytatódhatott a szabadedzés.

A körülmények megnehezítették a pilóták dolgát, sokan úgy vélték, a száraz pályás abroncsok más nem megfelelőek, azonban az intermediate gumikkal a csapatok spórolni szerettek volna.

A tréningen végül Nico Rosberg bizonyult a leggyorsabbnak a Mercedesszel, a német 1:21.531-es időt teljesített. A második helyezett, 2 tizedmásodperces hátránnyal Daniil Kvyat lett, harmadikként pedig csapattársa, Daniel Ricciardo zárt.

Hirdetés

Lewis Hamilton is javított az első szabadedzésen elért pozíciójához képest: a negyedik legjobb időt autózta a két Ferrari előtt, akik Sebastian Vettel-Kimi Räikkönen sorrendben végeztek.

Valtteri Bottas lett a hetedik, a másik Williamsszel versenyző Felipe Massa pedig a tizedik. A nyolcadik-kilencedik pozíciókban a két McLaren végzett, Fernando Alonso megelőzte csapattársát, Jenson Buttont.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!