Rosberg: Az első kanyarban buktam el a győzelmet - F1VILÁG.HU

Rosberg: Az első kanyarban buktam el a győzelmet

HIRDETÉS

Nico Rosberg bevallotta, hogy győzelmi esélyei már a rajtnál elszálltak a Magyar Nagydíjon.


Nico Rosberg bevallotta, hogy győzelmi esélyei már a rajtnál elszálltak a Magyar Nagydíjon.

A Mercedes német versenyzője a pole pozícióból indulhatott, ám lassabban lőtt ki a rajtnál, mint csapattársa, Lewis Hamilton és Daniel Ricciardo, így az első kanyart már csak a harmadik helyen vehette be.

Rosberg azonban vissza tudta előzni Ricciardót a második kanyarban, ám a teljes versenytávot Hamilton mögött töltötte, aki győzelmével átvette a vezetést tőle a bajnokságban.

„A verseny a rajtnál dőlt el” – mondta a német. „Rendben volt a rajtom, de Lewis jobban lőtt ki, míg Daniel pedig a szélárnyékban szintén feljött. Lewis a belső ívre került, így az első kanyarban már vesztett helyzetben voltam.”

„Örülök, hogy vissza tudtam venni a második helyet Danieltől a második kanyarban, ez rendben volt, de a győzelem itt csúszott ki a kezemből.”

Rosberg, aki a szezon eddigi részét a bajnokság élén töltötte, és most először csúszott vissza a második helyre, elmondta, hogy egyelőre nem figyeli a ponttáblát.

„Nagyon szoros” – folytatta. „Egy remek szezon ez eddig.”

„Ahogy azt mindig is hangoztatom, nem számolom a pontokat, a futamgyőzelmekre fókuszálok, ezt akartam ma is, de nem jött össze, az első kanyarban minden elveszett.”

„Most Hockenheimre koncentrálok, és meg szeretném nyerni hazai versenyem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!