Rosberg: Az F1-nek is váltania kell elektromos autókra

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,18.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, preview. Image shows Nico Rosberg (GER/ Mercedes GP). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

Nico Rosberg, volt F1-es pilóta szerint el fog érkezni az idő, amikor a Forma-1-ben is elektromos autókat fognak használni. 

A Formula-E egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a motorsport-rajongók körében, habár sokaknak továbbra is ellenmondásban áll az autósport és az elektromos hajtás. 

Az utcai autók között már egyáltalán nem meglepő, ha elektromos autót látunk, és a Formula-E is egyre inkább fejlődik: sokak szerint a motorsport jövője lehet, mások szerint nem veheti át a Forma-1 szerepét. 

Nico Rosberg, a 2016-os év világbajnoka szerint a Forma-1-nek nem lesz választása: előbb-utóbb nyitnia kell az „elektromosság” felé

„Ha a világon elektromos, vagy hidrogénhajtású autókat adnak el, akkor a Forma-1 sem működhet benzinmotorokkal – ennek nem lenne értelme” – nyilatkozta Rosberg a BBC-nek. 

Egy ponton váltaniuk kell, szerintem” – mondta. 

„Két évvel ezelőtt mindenki úgy volt vele, hogy „na, elektromos autók…” Most pedig már a legnagyobb benzingőz-őrültek is nyitottá váltak ez iránt, és hamarosan nagyon menővé fog válni.”

A 2018-as Olasz Nagydíjon Jean Todtot megkérdezték arról, hogy várható-e, hogy a Forma-1 elektromossá válik a jövőben, ám az FIA elnöke szerint ez „nonszensz”, és soha nem fog megtörténni, hiszen két, teljesen különböző kategóriáról van szó. 

Maradj még, olvasd el ezeket is!

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!