Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén - F1VILÁG.HU

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

HIRDETÉS
Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.
Fotó: Mercedes

A Mercedes pilótája már a szezon előtt jelezte, hogy a télen teljes feltöltődésen ment keresztül, így idén egy új Bottast fog látni a közönség. A finn versenyző ennek megfelelően meg is nyerte a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, legyőzve csapattársát, a világbajnok Lewis Hamiltont.

Nico Rosberg, Hamilton volt csapattársa az egyetlen, aki a hibrid-érában képes volt legyőzni a britet, és elhappolta előle a világbajnoki címet 2016-ban.

A volt F1-es pilóta szerint Bottasnak is megvan az esélye arra, hogy legyőzze Hamiltont, amennyiben ki tudja használni az ötszörös világbajnok gyengébb időszakait.

„Azt hiszem, Bottas világbajnok lehet” – nyilatkozott Rosberg az Auto Bild című lapnak. „Idén harci üzemmódba váltott. Nem lehet alábecsülni a Forma-1 mentális oldalát. Ezt láttuk tavaly Sebastiannál is [Vettel].”

Charlie Whiting halálát követően az Ausztrál Nagydíjon Michael Masi volt az, aki elindította a versenyt – az öt piros lámpa felvillanását követően érezhetően kisebb volt a szünet, mielőtt kialudtak volna.

„Valószínűleg ez volt a leggyorsabb lámpakialvás évek óta” – mondta Rosberg. „Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan meglepődtek, és ez Lewis gyenge pontja.”

„Valtteri – ahogy én is mindig – egész hétvégén a kuplunggal gyakorolt: egyszer, kétszer, háromszor, százszor. Lewis maximum ötször.”

„Valtteri számára az a probléma, hogy Lewis mindig nagyon erős az időmérőn, de van esély arra, hogy egy párharcot fogunk látni. Azt hiszem, ha Valtteri mentálisan pozitív tud maradni, akkor világbajnok lehet, mert ezekben az időszakokban Lewis gyengébb.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!