Rosberg: Drágán megfizettünk a szombati kiesésért

A Mercedes idei egyik leggyengébb hétvégéjén van túl. Nico Rosberg a hatodik helyről rajtolt, és végül hatodikként is intették le Monzában, míg csapattársa, Lewis Hamilton csak a kilencedik lett.


A Mercedes idei egyik leggyengébb hétvégéjén van túl. Nico Rosberg a hatodik helyről rajtolt, és végül hatodikként is intették le Monzában, míg csapattársa, Lewis Hamilton csak a kilencedik lett.

„Ez a mostani nem tartozik a legjobb hétvégéink közé, és úgy tűnik, valahogy minden el volt rontva már az elejétől kezdve. Ez igazán kár, mert a versenyen az autó tempója jónak tűnt, a szombati problémák miatt mégsem tudtunk ebből előnyt kovácsolni”- kesergett Rosberg.

„Itt nagyon fontos, hogy teljes mértékben megbízz a beállításaidban, de az autóm nem volt olyan, amilyennek szerettem volna, hiszen a harmadik szabadedzés szinte teljesen kiesett.”

„Mindent megpróbáltam, hogy megelőzzem Nicót (Hülkenberg) és egy hellyel előrébb kerüljek, de nagyon gyors volt. Most már Szingapúrra fókuszálunk. Szeretem az utcai pályákat, remélhetőleg ott jobb hétvégénk lesz majd”- zárta nem túl vidáman a német.

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Állami támogatást kaphat Monza

Kormányzati támogatást kaphat Monza, így a legendás versenypályának jó esélye van arra, hogy még évekig a Forma-1-es versenynaptárban maradjon.

Friss hírek