Rosberg egy hajszállal Hamilton előtt Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Rosberg egy hajszállal Hamilton előtt Silverstone-ban

HIRDETÉS

A Mercedesek fölényes elsőségével zárult a Forma-1-es Brit Nagydíj első szabadedzése pénteken. Nico Rosberg 1 századmásodperccel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál, míg a harmadik Max Verstappen lett.


A Mercedesek fölényes elsőségével zárult a Forma-1-es Brit Nagydíj első szabadedzése pénteken. Nico Rosberg 1 századmásodperccel volt gyorsabb Lewis Hamiltonnál, míg a harmadik Max Verstappen lett.

Kellemes időjárási körülmények közepette kezdődött el az idei szezon kilencedik versenyhétvégéje Silverstone-ban: a levegő hőmérséklete 20°C, az aszfalté pedig közel 40°C-os volt a másfélórás tréning során.

Sokáig úgy tűnt, hazai közönsége előtt Lewis Hamilton lesz az, aki elsőséggel kezdi meg a hétvégét a legendás brit versenypályán, néhány perccel a gyakorlás leintése előtt még 8 tizedmásodperces előnnyel állt az első helyen. Hamarosan azonban érkezett a csapattárs Rosberg, aki végül 10 ezredmásodperccel maga mögé tudta utasítani a világbajnoki cím védőjét.

Rosberg egyébként mindösszesen 12 kört tett meg délelőtt, mivel hidraulikus problémák hátráltatták a tréning elején.

Ros

A Mercedesek előnye a semleges nézők, de legalábbis a más csapatoknak szurkoló rajongók számára elég elkeserítő lehet, a harmadik helyen végző Max Verstappen ugyanis bő 1,2 másodperces hátrányban végzett. Csapattársa, Carlos Sainz is remekelt, ő ötödik lett, a két Toro Rosso közé pedig Kimi Räikkönen férkőzött be a Ferrarival.

A maranellói gárda másik világbajnoka, Sebastian Vettel hatodikként végzett, megelőzve a Red Bull pilótáit, Daniel Ricciardót és Daniil Kvyatot.

A legjobb tízben végzett még a továbbfejlesztett Force Indiával köröző Nico Hülkenberg, valamint a williamses Felipe Massa is.

Sus

Hirdetés

A Williams másik autóját egyébként Susie Wolff terelgette délelőtt, a „pénteki” pilóták közül ő volt a leggyorsabb a maga tizenharmadik helyével. A lotusos Jolyon Palmer egy hellyel mögötte, a Saubernél lehetőséget kapó Raffaele Marciello pedig a tizenötödik helyen végzett.

But

A McLarenek az edzés nagy részét a garázsban töltötték, miután erre a hétvégére mindkét pilóta autójába használt Honda-motort szereltek be. Fernando Alonso és Jenson Button összesen végül 22 kört hozott össze, a két Manort megelőzve zártak a tizenhetedik és tizennyolcadik helyeken.

A Brit Nagydíj második szabadedzését délután 15 órától tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!