Rosberg elárulta a receptet Hamilton legyőzéséhez - F1VILÁG.HU

Rosberg elárulta a receptet Hamilton legyőzéséhez

HIRDETÉS
SPIELBERG,AUSTRIA,20.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, practice and qualifying. Image shows Nico Rosberg (GER/ Mercedes GP) and Lewis Hamilton (GBR/ Mercedes GP). Photo: GEPA pictures/ Christian Walgram - For editorial use only. Image is free of charge.

A 2016-os Forma-1-es világbajnok Nico Rosberg idén TV-s szakértőként visszatér a száguldó cirkuszba, a minap pedig tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogyan is kell legyűrni a négyszeres világbajnok Lewis Hamiltont.

Rosbergnek 2016-ban sikerült felülkerekednie az angolon, elmondása szerint rengeteg munkája volt abban, hogy legyőzze Hamiltont. A bajnoki cím megszerzése után a német be is jelentette visszavonulását, idén viszont sokszor láthatjuk őt az F1-es paddockban.

Rosberg ugyanis a német RTL televízió, illetve a brit Sky Sports F1 szakértője lesz.

A volt F1-es versenyző a minap arról beszélt, hogyan is lehet legyőzni egykori csapattársát, Hamiltont.

„Lewis gyengesége egy kicsit a következetlenség” – mondta a 2016-os év legjobbja a Sky Sports F1 televíziónak.

„Vannak ezek az időszakai, amikor egyszerűen nem tudja odatenni magát. Ha ezekben az időszakokban le tudsz csapni és ki tudod hozni belőlük a legtöbbet, jóval tovább lent tudod tartani. A legtöbbet kell kihozni belőle, és Sebastian [Vettel] ezt egészen jól csinálta tavaly.”

„Ha Lewisnak jó hétvégéi vannak, majdhogynem verhetetlen: hihetetlenül gyors, és talán a legjobb a mezőnyben. Az egyetlen módja Lewis legyőzésének az, ha 100 százalékot nyújtasz mindenben és tökéletes idényt produkálsz. Máskülönben semmi esély.”

Rosberg utódja, Valtteri Bottas nyert néhány futamot tavaly, Hamiltont azonban nem tudta megszorongatni. Rosberg úgy véli, ha a finn egy kicsit következetesebb lesz idén, közelebb kerülhet csapattársához.

„Remélem, hogy Valtteri idén közelebb tud kerülni hozzá, mert tavaly villogott párszor, csak a következetesség hiányzott” – fogalmazott a német.

Hirdetés

„Szerintem képes rá, azt gondolom, nagyon-nagyon közel kerülhet. Ez az, amit látni szeretnénk: egy jó kis házon belüli küzdelmet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!