Rosberg elnézést kért, szabad a verseny a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Rosberg elnézést kért, szabad a verseny a Mercedesnél

HIRDETÉS

Bocsánatot kért a Belgiumban történtekért a Mercedes Forma-1-es csapatának bajnoki éllovasa, Nico Rosberg. A német istálló bejelentette, pilótáik továbbra is szabadon versenyezhetnek egymás ellen.



Bocsánatot kért a Belgiumban történtekért a Mercedes Forma-1-es csapatának bajnoki éllovasa, Nico Rosberg.

A német versenyző a vasárnapi futam második körében ütközött össze csapattársával, egyben legfőbb riválisával, Lewis Hamiltonnal.

A Mercedes vezérkara a német versenyzőt hibáztatta az ütközésért, ám csak ma ült le versenyzőivel, hogy részletesen átbeszélje a történteket, hogy lehiggadjanak a kedélyek.

A német istálló péntek délután sajtóközleményt adott ki, melyben kifejtette, megbeszélték a történteket, Rosberg pedig elismerte felelősségét.

„Toto Wolff, Paddy Lowe, Nico Rosberg és Lewis Hamilton ma a Mercedes főhadiszállásán, Brackley-ben találkozott, hogy átbeszéljék a Belga Nagydíj történéseit” – áll a kiadott kommünikében.

„A meetingen Nico elismerte felelősségét a futam második körében Lewisszal való ütközésért, és elnézést kért hibájáért.”

„A csapat meghozta a megfelelő fegyelmi intézkedéseket a történtek miatt.”

A Mercedesnél ezzel együtt továbbra sem kívánnak beleszólni a két versenyző párharcába, így Rosberg és Hamilton a szezon további részében is szabadon versenyezhetnek egymással.

Hirdetés

„Lewis és Nico érti és elfogadja a csapat egyetlen szabályát: autóink nem ütközhetnek össze a versenypályán. Világossá tettük, hogy még egy ilyen incidenst nem tolerálunk. Viszont Nico és Lewis a mi versenyzőink, és bízunk bennük.”

„A 2014-es szezon további részében is szabadon versenyezhet

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!