Rosberg első győzelmére törekszik - F1VILÁG.HU

Rosberg első győzelmére törekszik

HIRDETÉS

Pályafutása első forma-1-es győzelmére hajt 2011-ben a Mercedes GP német versenyzője, Nico Rosberg.


Pályafutása első forma-1-es győzelmére hajt 2011-ben a Mercedes GP német versenyzője, Nico Rosberg.

A fiatal tehetség a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, magabiztosan várja a következő szezont, hiszen az új autó meglehetősen versenyképesnek bizonyult a téli teszteken, még ha nem is volt könnyű dolguk.

„Remek folyamatot teljesítettünk a négy teszt során. Talán nehezebb telünk volt, mint vártuk, de mindenki nagyon keményen dolgozott az új fejlesztéseken, szóval minden megvan az autón az idénynyitóra, amit szeretnénk” – mondta Rosberg.

„Még nem a miénk a leggyorsabb autó, de jó irányba haladunk. Az irányítása jó, több a tapadása és összességében élvezetesebb vezetni.”

Rosberg elmondta, szeretné megszerezni első győzelmét, és úgy érzi, ehhez minden adott lesz 2011-ben.

„Nagyon remélem, hogy sikerül! Egyértelműen jobbnak tűnünk, a célunk pedig továbbra is az, hogy javítsunk teljesítményünkön. Jó alapokkal rendelkezünk ehhez.”

A német versenyző mindazonáltal figyelmeztet, hiba volna messzemenő következtetéseket levonni a teszteredményekből, a valós erőviszonyokat csak az Ausztrál Nagydíjon tudhatjuk meg, ám az kétségtelen, hogy a Pirelli komoly szerepet játszik majd a versenyek alakulásában.

„A teszteredményekből nehéz megmondani, ki lesz a legjobb formában, de azt gondolom, komoly küzdelem lesz Melbourne-ben. A taktikák érdekesen alakulnak majd, a bokszkiállások száma pedig igazán izgalmas lehet a rajongók számára. A stratégia a Pirellinek köszönhetően érdekes lesz, lesznek izgalmas versenyeink, ez kétségtelen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!