Verstappen vs. Ocon

Rosberg: Eredményes napon vagyunk túl

Eredményes edzésnapot zárt Koreában a Mercedes Forma-1-es csapata pénteken – állítja Nico Rosberg, aki szerint sikerült előrelépéseket tenni a W03-as versenygéppel.


Eredményes edzésnapot zárt Koreában a Mercedes Forma-1-es csapata pénteken – állítja Nico Rosberg, aki szerint sikerült előrelépéseket tenni a W03-as versenygéppel.

A német versenyző elmondta, véleménye szerint a jeongami pálya jobban fekszik a Mercedes autóinak, mint a korábbi versenyhelyszínek, éppen ezért optimistán várja a folytatást.

„Jó napot zártunk ma, azt gondolom, sikerült előrelépéseket tennünk” – mondta az ifjú versenyző.

„Michaelnek volt néhány új alkatrész az autóján – pár kisebb dolog –, ezek látszólag működtek is. Szóval azt hiszem, előreléptünk ma, és jó irányba haladunk ezen a pályán, ami azt gondolom, egy kicsit jobban fekszik nekünk.”

Arra a kérdésre, hogy ezek az újítások az ő autója is felkerülhetnek-e szombaton, Rosberg így felelt: „Igen, van mindkettőnknek, csak meg akartunk bizonyosodni arról, hogy jó irányba haladunk velük.”

A Mercedes versenyzője emellett hozzátette, bár oda kell figyelni a gumikra, nem tart attól, hogy problémák lesznek velük.

„A gumik elég jól kopnak. Úgy értem, az abroncsok túlmelegedése egy kicsit erőteljes a hosszabb etapokon, de rendben van. Azt hiszem, a pálya elég jól fekszik az autónknak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek