Rosberg értetlenül áll a gumiproblémák előtt - F1VILÁG.HU

Rosberg értetlenül áll a gumiproblémák előtt

HIRDETÉS

Értetlenül áll a Maláj Nagydíjon ismét felmerült gumiproblémák előtt a Mercedes AMG Petronas versenyzője, Nico Rosberg.


Értetlenül áll a Maláj Nagydíjon ismét felmerült gumiproblémák előtt a Mercedes AMG Petronas versenyzője, Nico Rosberg.

A német pilóta, valamint csapattársa, Michael Schumacher kiválóan szerepelt a szombati időmérő edzésen, a másnapi futamon azonban mindketten képtelenek voltak arra, hogy a maximumot hozzák ki a W03-as versenygépekből, a gumik ugyanis – akárcsak Ausztráliában – komoly problémát okoztak az istállónak.

„Furcsa, hogy az időmérőn erősek vagyunk, utána pedig küszködünk a futamon” – ismerte el Rosberg.

„Az időmérőn az első sorért harcolhatunk az autóval, a versenyen viszont nincs esélyünk. Stratégia szempontjából ezúttal minden remekül ment. A piros zászlók meglengetése után negyedik voltam, ekkor pedig úgy gondoltam, teremhet némi babér számomra. Utána viszont elkezdtem jelentősen visszacsúszni.”

„Az első szett intermediate gumival be kellett jönnöm a bokszba, mert úgy éreztem, a hátsó abroncsoknak totálisan annyi. Szóval bejöttem, felraktunk egy új garnitúrát. Azt mondták, még szinte teljesen újak voltak a gumik, szóval nem tudtam, mi folyik itt. Úgy éreztem, mintha teljesen elkoptak volna. Furcsa volt.”

„Onnantól kezdve pedig egyre rosszabb lett. A slickeken javult a helyzet, meg tudtam verni Jensont [Button], ami remek, de a 13. helyért harcolni nem túl üdítő.”

A Mercedes alakulata a következő néhány hétben mindent megtesz majd azért, hogy megoldást találjon a problémákra. A csapat arra szeretne választ kapni, a hosszabb etapokon a W03-as versenygép miért nem tud olyan jól teljesíteni, mint egy körön.

„Sok munka vár még ránk, mivel továbbra is küszködünk a versenyen, szóval bele kell vetnünk magunkat az elemzésekbe. Van elég időnk a Kínai Nagydíj előtt, szóval remélem, javíthatunk. Remélem, jobb eredményt érünk majd el.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!